Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Евродепутатът от БСП Петър Курумбашев коментира пред бТВ посещението на френския президент Еманюел Макрон в България. Той говори за принципа Same payment for same job (Едно и също заплащане за една и съща работа), който според него се повтаря "като мантра" от френския президент и от председателя на ЕК Жан-Клон Юнкер.

"Редно е да попитаме: "А вие тогава, когато имате търговски вериги в България, защо за същата работа в България не плащате същите пари, които плащате в Австрия или Франция? Можем да поставим въпроса дали има корпоративен дъмпинг – т.е. дали тези компании плащат тези данъци в България. И ако г-н Макрон е толкова загрижен за българските работници във Франция, защо не се загрижи и за френските работодатели в България – да плащат същите заплати като на Запад", заяви Курумбашев.

Според него българското правителство е допуснало отстъпление от националния интерес по отношение на Директивата за командированите работници.

"Не смятам, че трябва да отстъпваме и че срокът за командироване на работници, който в момента е три години, трябва да се намалява. Това е очевидно протекционистка мярка, която защитава определени национални пазари. В случая – на Франция. И очевидно ограничава едно основно правило в ЕС – на свободно движение на хора, стоки и услуги", заяви Курумбашев. 

Според него Макрон е подложен на сериозен вътрешнополитически натиск и се опитва да реши вътрешнополитически проблеми чрез правото на ЕС.

"В една тежка предизборна кампания, в която той беше затиснат от популисти, г-н Макрон изглеждаше наистина проевропеец. Той е обещал на своите избиратели нещо, което се опитва да реши през правото на ЕС и което очевидно не е в интерес на редица държави от Централна и Източна Европа. В това число и България", каза Курумбашев. 

Според него третото правителство на Бойко Борисов не се различава от предишните две. Курумбашев заяви, че правителството е на статуквото и не прави никакви сериозни реформи.

"Не разбрах в какво точно се състои триумфът във външната политика на правителството и какво точно поражение сме нанесли на тези, с които преговаряме", каза евродепутатът в коментар на изказването на вицепремиера Валери Симеонов за триумф на Бойко Борисов във външната политика.

Коментари

 's picture

kuleto44

Тоя откакто разбра,че

Тоя откакто разбра,че другарката Нинова няма да го включи в антикорупционния закон, взе че се активира.

Питай го и защо във Варна

Питай го и защо във Варна говори срещу Полша и кога френски крал е умрял за освобождение на България?
 's picture

Бобо

жирафа

Жирафчо мама ходи да молиш Путито да умре за България и ако стане ще ти вдигнем паметник .

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.