Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Дара Косровшахи по всяка вероятност ще е новият главен изпълнителен директор на Uber Technologies. В неделя бордът на директорите е избрал човек за поста и според два източника на Ройтерс, това най-вероятно е сегашният директор на туристическата компания Expedia.

Името на избраника не е потвърдено официално от компанията, но Косровшахи е логичен избор - той доведе компанията си до рекорден ръст и сериозни печалби. Точно от това се нуждае Uber, които са в сериозна криза - от една страна им бе забранено да осъществяват дейност в няколко държави, България включително, от друга, появиха се техни копия, но и сериозни конкуренти.

Бордът на директорите отстрани през юни съоснователя Травис Каланик. Освен загубите, скандалите и забраните, той стана известен с това, че е знаел за систематичен сексуален тормоз в компанията и го е игнорирал. Каланик бе известен и като сопнат, строг и груб началник.

Косровшахи, американец от ирански произход, e пример за изряден бизнесмен. Започва работа в Expedia през 2005 г, преди това работи в редица други по-малки туристически компании. От тогава компанията е разширила присъствието си в над 60 държави и е допълнила каталога си с услуги с Hotels.com, Hotwire online, и мрежата от туристически сайтове TripAdvisor. Всичко това в изключително конкурентния туристически бранш. През 2015 г бордът на директорите му дават 90 милиона долара в акции като заплащане за дългосрочен договор - до 2020 г. Дали той ще бъде нарушен, предстои да разберем - Косровшахи не е приел предложението на Uber.

Косровшахи е подходящ за позицията и по друга причина - за разлика от много други CEO-та, той не изпъква като суперзвезда или гений, а като сериозен бизнесмен. Стабилност и сигурност са две ключови неща за разтърсената компания в момента.

Според информация на Ройтерс други кандидати, които бордът на Uber са обсъждали през ежедневните срещи в последните седмици, са билипредседателя на General Electric Джеф Имелт и изпълнителният директор на Hewlett Packard Enterprise Мег Уитман. 

Коментари

тоше валон's picture
тоше валон
тошевалон

Uber е онлайн такси.

Бизнес моделът му е да лъже властите, че е нещо друго. За такова няма спасение.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.