Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Травис Каланик подаде оставка от поста главен изпълнителен директор на компанията Uber, която основа през 2009 г. и я превърна в сериозен играч в транспортния бизнес. "Ню Йорк таймс" съобщава, че Каланик е бил принуден да се оттегли заради бунт на част от акционерите.

Петима от основните инвеститори в Uber са настояли Каланик да подаде оставка незабавно. Сред тях е бил и членът на борда Бил Гърли, представител на компанията за рисков капитал Benchmark.

Акционерите са изпратили писмо до Каланик, с което го призовават да си тръгне. Писмото е било озаглавено "Как да продължим с Uber" и "Ню Йорк таймс" разполага с копие от него. В обръщението пише, че Каланик трябва незабавно да подаде оставка, защото компанията има нужда от промяна в ръководството. 40-годишният Каланик е провел разговор с някои от ключовите акционери, след което е обявил решението си да изпълни искането им. Той ще остане част от борда на компанията.

"Обичам Uber повече от всичко друго на света и в този труден момент в живота си, приех тяхното искане да се оттегля, за да може компанията да се върне към градеж вместо да се разсейваме с поредната битка", обяви Каланик. 

Проблемите на Каланик започнаха по-рано тази година, когато един от бившите инженери на компанията описа подробно как е била тормозена сексуално във фирмата. Това доведе след себе си още оплаквания и в компанията започна вътрешно разследване.

В същото време Uber започна съдебна битка за интелектуална собственост с Waymo - компания на Google, която произвежда самоуправляващи се автомобили. На всичкото отгоре Uber стана обект и на федерално разследване за използван софтуер за избягване на проверките на пътната полиция. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.