Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министерството на правосъдието публикува за обществено обсъждане проекта на наредбата за двустранната връзка между кадастъра и имотния регистър. 

Становища могат да се изпращат до 13 септември.

Двустранната връзка и обменът на данни ще се осъществяват чрез информационните системи на кадастъра и имотния регистър на базата на идентификатора на недвижимите имоти.

Всеки имот ще има уникален идентификатор, който ще се вписва в кадастралния регистър на имотите, в регистъра на идентификаторите, във всички скици и техни промени, в проекти и документи, издавани от Агенцията по кадастъра, в имотните партиди и актовете, с които се признава правото на собственост.

Обменът на данни ще може да стартира след влизането в сила на заповедта за одобряване на кадастрална карта и кадастрален регистър за съответния район.

Ускоряването на връзката между кадастъра и имотния регистър е сред обещанията на правителството за намаляване на административната тежест за бизнеса и гражданите. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.