Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В партньорство с китайски фирми "Дженеръл моторс" започва да продава електромобил за около 5300 долара в Китай тази седмица.

Миниколата Baojun E100 е подобна на популярните Smart-ове, но по-малка и далеч по-евтина. Разстоянието между предните и задните гуми е едва 160 см. Колата има електродвигател с 39 конски сили, може да вдигне до 100 км/ч. Батериите пък издържат близо 160 км пробег с пълно зареждане.

Причината за много ниската цена, която все още не е изчислена прецизно, е не само в бюджетните решения, а и местните облекчения. В Китай както държавата, така и местните общини финансират хората, които искат да минат на изцяло електрически автомобил, и налагат много по-скромни данъци.

Макар да е двуместна, E100 има някои неочаквани екстри - вграден Wi-Fi, система за музика и забавления със 7-инчов дисплей, сензори за паркинг и други модерни функции за безопасност. По-скъпи модели ще имат тъчпад и отваряне на вратата без ключ.

Baojun е местна компания, създадена като съвместен проект от "Дженеръл моторс" и концерните SAIC и Wuling. В момента е 8-а по популярност в Китай. E100 е първата им електрическа кола.

До момента над 5000 души са се регистрирали за купуването на първите 200 единици, още 500 ще бъдат готови през тази седмица.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.