Люис Хамилтън ("Мерцедес") спечели "Гран При на Великобритания" във Формула 1 на пистата "Силвърстоун".

След три поредни провала, британецът се върна на победния път и намали изоставането си от лидера във временното класиране при пилотите и свой съотборник - Нико Розберг, на 4 точки.

Втори сензационно стана младият пилот Валтери Ботас ("Уилямс"), а трети на подиума за пореден път се качи друг младок, правещ страхотен сезон - Даниел Рикардо ("Ред Бул").

Състезанието бе прекъснато още след първата обиколка заради много тежък инцидент на Кими Райконен ("Ферари"). Той излетя от пистата, но не пострада сериозно. При връщането на трасето обаче Кими едва не се разби във Фелипе Маса ("Уилямс"), който избегна сблъсък, но му се наложи рано да приключи надпреварата. И да запомни с лошо своят юбилеен старт №200 във формулата.

А победителят и днес можеше да се казва Нико Розберг, но отпадна заради повреда на скоростната кутия. Хамилтън потегли от шеста позиция заради грешка на квалификацията, но успя да се промъкне до челото и да триумфира. Състезанието ще се запомни и със скандал и отправяне на взаимни обвинения по радиото между Себастиан Фетел ("Ред Бул") и Фернандо Алонсо ("Ферари"), заели съответно четвърта и пета позиция.