Прочетете внимателно - това e потенциално най-важната новина за годината за България. Ще има последствия за всички участници в аферата КТБ.

Пеевски ще пропее/вски/, Цветан Василев също. Да му мислят Цацаров, Доган и, разбира се - Борисов, Орешарски тоже.

Законът "Магнитски" дава възможност на американското правителство да налага санкции на всички правителства и на всеки, който преследва хора, които дават сведения за корупция.

Което означава, че Цветан Василев е готов да се разприказва в САЩ. И тогава тези, които не искаха да го чуят тук, ще трябва да го чуят от Америка чрез американските реакции. 

Когато нещата са в американски съд, ако той поеме делото, не се знае какъв ще е изходът. Но се знае, че там влиянието на Цацаров и Пеевски е нулево, дори отрицателно. 

Не става само с "разболяване" и влизане в болница.

В САЩ ще се решава казусът и за българската гранд корупция, защото делото КТБ е витрина на всичко, което става в България и което се прикрива. Всички опити на Цацаров и Пеевски да продадат своята версия и с това да се изчерпва правото на защита на Василев пропадат. 

Е, точно в САЩ ще се види "невиността" на Пеевски (нали тук не я виждат), на поредица от финансови министри, на шефове на БНБ, на квестори и синдиците, и най-вече на висшето политическо ръководство на страната - на хората, които стимулират и не контролират гранд корупцията и са съпричастни към КТБ.

Да ни е честито американското правосъдие на българската гранд корупция. Най-накрая Цветан Василев разбра, че от Русия не може да очаква никаква помощ. 

Само да не го "самоубият".

Изобщо вкарването на САЩ като арбитър в делото КТБ е забележително.

Коментарът е от профила на Илиян Василев във фейсбук. Заглавието е на редакцията.