Лихвите по депозитите в КТБ вече са 2-3 пъти по-ниски от досегашните. Квесторите на банката публикуваха "Скала на стандартните лихвени проценти, които банката прилага към привлечени средства от клиенти", които са в сила от 1 юли.

За рестрикцията се разбра след като Корпоративна бе поставена под особен надзор на 20 юни. Тогава БНБ инструктира, че лихвите на трезора трябва да са близки до средните на пазара.

Според новата лихвена скала най-рязко пада доходността на най-атрактивните депозити. Например "Депозит 4х4", който за четири периода от 4 месеца осигуряваше 8.85% на годишна база, вече се олихвява с 3,22% на година. 

 Годишните лихви по за физически лица варират от 1,5% за месечен до 4,12% за годишен левов депозит.

Лихвите на преференциалните безсрочни депозити за физически лица, който КТБ предлага в евро и щатски долари също са орязани драстично. Преди проблемите на банката спестяванията в евро се олихвяваха със 7,5 на сто и с 6,5 на сто за влоговете в долари. Новите нива са  2,74 на сто в евро и 1,86 на сто в долари.

Намаляването на лихвите по депозитите като стабилизираща мярка е предвидено в Закона за кредитните институции. Целта е да се подобри финансовото състояние на КТБ.