"Станалото с така наречения ЦУМ-гейт беше един огромен сценарий."

Това отговори главният прокурор Сотир Цацаров, попитан за скандала със срещата му с Георги Гергов и бизнесмена Сашо Дончев в кабинета на първия в ЦУМ, след като днес стана ясно, че Инспекторатът към ВСС прекратява проверката по казуса с мнение, е нямало никакви нарушения от страна на обвинител №1.

 
Попитан обаче чий е сценарият, Цацаров заяви:
 
"На много хора, за които действията на прокуратурата в момента са неудобни. Включително и в сферата на енергетиката – част от тях близки до партията на г-жа Корнелия Нинова, част от тях – нямащи никакво отношение към нея, но имащи крупни икономически интереси в областта на доставката на енергия. На електрическа енергия."
 

Главният прокурор, попитан за случилото се с Георги Гергов, който след като се разбра за срещата, бе отстранен от ръководството на БСП, първо отказа да коментира, а след това заяви:

"Станалото по отношение на други хора – питате ме конкретно за Георги Гергов, не го защитавам, но не мисля, че ЦУМ-гейт беше причината за това, което се случи с него в рамките на партията му. Мисля, че това беше поводът. Не ме карайте да коментирам г-жа Нинова."

По думите му лидерката на БСП не е изпълнител на сценария, защото е "достатъчно умна да не е изпълнител".

"Няма да чуете повече коментари от мене. Казах на някого, че той не е сред сценаристите", добави той.

На въпрос защо отказва да говори по същество за срещата, която накърнявала имиджа на съдебната система, Цацаров обяви:

"Аз не олицетворявам съдебната система и ако имам такова самочувствие - трябва веднага да си тръгна оттук. Това е сценаций, който, да, добре, направили са го. Да стигна до тяхното ниво ли? Казах ви, че освен това трудно ще стигна до положение, при което най-вероятно ще изпия две водки и ще се снимам в Youtube."

Главният прокурор не уточни какво стои зад примера, който сам даде за нивото, но вероятно визира това, че за самата среща, прерастнала в ЦУМ-гейт, се разбра от клипче в канала за видеообмен, в който Дончев разказва за случката в кабинета на Гергов в ЦУМ.