"Една година всичко това се търпя, за да може Станишев да стане еврокомисар". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Те и това ако направят, вече ще отговорят докрай на всичките ми пророкувания които една година правех

каза Борисов. Той дори бе готов да се обзаложи, че именно Сергей Станишев ще бъде номиниран. Попитан за какъв ресор е подходящ Станишев Борисов отговори "По емиграцията най-вероятно". Той смята, че ако за еврокомисар бъде номинирана Кристалина Георгиева тя ще получи отговорен ресор и вероятно зам.-председателско място на ЕК.

ДПС няма номинация за еврокомисар. Това коментира лидерът на ДПС Лютви Местан. Той определи това като "част от нашите усилия, онова, което определяме като градивно участие на ДПС".

С мен разговори за български еврокомисар и с никого от ДПС до този ден не е разговарял. Аз мисля, че при президента се разбрахме и този въпрос да стои на масата на консултациите между основните политически сили в България

каза още Местан. "Очаквам покана за консултации", каза още Местан.

Въпросът за еврокомисаря е от компетенциите на българското правителство. Това каза шефът на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов.

Бойко Борисов очевидно е над всички в тази държава - и преди и сега. Учудва ме това ваше (на медиите) упорство непременно да коментирам едни брътвежи, които не почиват на никаква достоверност, а само на своеобразни слухове и клюки.

Така Мерджанов коментира прогнозите на Борисов, че Станишев ще бъде номиниран за еврокомисар.