Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Московският окръжен военен съд осъди на 20 години затвор Заур Дадаев, предаде Нюз.Ру.

На 29 юни той бе признат за виновен за убийството на руския опозиционер Борис Немцов. Заедно с него за такива бяха признати и четирима съучастници. Дадаев обаче е извършител на стрелбата по Немцов на Големия Москворецки мост на 27 февруари 2015 г., в резултат на което последният е починал.

Съдът квалифицира деянието на Дадаев като убийство от користни подбуди, а също така той е участвал в организирана престъпна група за трафик на оръжие.

Прокуратурата искаше доживотен затвор за чеченеца. Той ще изтърпи присъдата си в трудова колония със строг режим.

Дадаев, който е служил в чеченския военен батальон "Север", е лишен от званието лейтенант. Отнема му се и Орденът за храброст.

И петимата подсъдими са глобени с по 100 000 рубли (1457 евро).

Съучастниците му бяха осъдени на различни срокове затвор - от 11 до 19 г. Те са братята Анзор и Шадид Губашеви, Темирлан Ескерханов и Хамзат Бахаев.

Заур Дадаев бе задържан десетина дни след убийството на Немцов. Ден по-късно той се призна за виновен в съучастие в престъплението. След това имаше съмнения, че признанията са били изтръгнати с мъчения. Но по-късно Дадаев отново призна вината си.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.