Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Губернаторът на щата Невада в САЩ обяви извънредно положение - марихуаната по магазините е на привършване, съобщи 

То е по препоръка на местното данъчно бюро, които предупреждават, че недостига на лекия наркотик може да застраши сериозно бюджета за образование на региона.

Канабисът се продава легално за обща употреба едва от 1 юли, но търсенето се оказа прекомерно голямо за 47-те лицензирани магазина в Невада.

Причината да има недостиг е лошото планиране на големите дистрибутори на алкохол, обясняват експерти. Какво общо имат те? Борбата за легализиране на канабиса в щата продължава от години безуспешно, докато лобито на алкохолните дистрибутори не се включи и не приложи солидния си натиск върху законодателите. С едно ключово условие обаче - те получават ексклузивното право да транспортират продукта от производителя до продавачите.

Целта на това е да се регулира марихуаната подобно на алкохола. Видно е обаче, че задачата се е оказала непосилна за алкохолните доставчици.

"Освен ако проблемът с лиценза за дистрибуция не бъде решен бързо, невъзможността да се достави продукт до магазините ще доведе до много хора, които ще загубят работата си, и ще блокира тази прохождаща индустрия в самото й начало", пише губернаторът на щата Брайън Сандовал в изявление.

Той предлага нова регулация, която да позволи и на други да доставят и продават канабис. Тя трябва да бъде приета изключително бързо - в повечето магазини има стока буквално за няколко дни.

А причината образователния бюджет да е заплашен е факта, че за да мине легализацията в закона е разписано, че огромна част от данъците ще отиват именно в тази посока. Съответно ако новата пазарна ниша пропадне, в бюджета ще зейне дупка.

Само за първата седмица в 47-те магазина са направени над 40 000 трансакции на стойност 3 милиона долара.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.