Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Без поддръжка за чат-програмата Skype ще останат няколко милиона потребители по цял свят. Това става, след като Microsoft спря обновяванията за по-стари версии на редица операционни системи.

От 1 юли месинджърът няма да работи на WIndows 8 и 8.1, Android 4.0.2, на Blackberry OS 7.1, iOS 7, Mac OS X 10.8 и всички техни по-стари версии. 

Засегнати се вече и много малкото потребители с Windows RT и Symbian OS, дядото на мобилните операционни системи.

Ако имате смартфон с Windows Phone, хората на Бил Гейтс препоръчват да се опитате да обновите до Windows 10 Mobile, ако устройството го поддържа. Само 14% от устройствата с мобилната система на Microsoft обаче имат тази операционна система.

Причината за спирането на поддръжката е опита на Microsoft да превърне Skype в истинска мултиплатформена програма - проекта Skype for Life, който е приоритетен за компанията. До момента всяка нова версия на чата за нова операционна програма бе правен "на парче" и резултатите бяха видни - тромава и бавна употреба, особено за мобилните устройства. Това доведе до значително отстъпване пред леките и удобни месинджъри на конкуренцията - Viber, WhatsApp и чата на Facebook.

Въпреки неудачите, Skype все още е сред най-ползваните чат-програми и с новия проект видно цели да се застопори на върха.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.