Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Таксиметровата компания Uber планира да започне тестове на летящи коли през 2020 г., обявиха от компанията.

Сега започват преговори с властите в Дубай и Далас, където Uber иска да започне проекта. 

Машините са още в разработка, но е ясно, че ще се нуждаят от специални площадки за излитане и кацане. Това ще става вертикално, а концептуалните рисунки предполагат машина, по-близка до хеликоптер, отколкото някои други дизайни на летящи коли.

В проекта участват няколко компании - Aurora Flight Sciences, Pipistrel Aircraft, Embraer, Mooney, Bell Helicopter и ChargePoint. Последната разработва зарядно за летящи коли. Предполага се, че такситата ще са изцяло на електричество и ще се зареждат бързо при всяко кацане.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.