Мерки за развиване на производства на руската "Лукойл" в България и възможни бъдещи инвестиции на компанията в енергийния ни сектор е обсъдил с ръководството на компанията и на българското й поделение президентът Румен Радев, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

В работната среща на "Дондуков" 2 са участвали президентът на "Лукойл" Русия Вагит Алекперов, вицепрезидентът Вадим Воробьов и ръководителят на "Лукойл - България" Валентин Златев.

Тримата са потвърдили пред държавния глава намеренията на компанията да развива своето трайно присъствие на българския пазар и да завърши нов високотехнологичен цикъл, който „ще допринесе за утвърждаването на България като ключов експортен център в региона“, пише в съобщението, без да се уточнява на каква стойност е инвестицията.

На срещата са били обсъдени мерките за развиване на производствата в България и възможните бъдещи инвестиции в енергийния ни сектор, които имат реален потенциал да повишат конкурентоспособността и данъчните постъпления за страната ни, включително и корпоративните.

„Българската държава подкрепя инвестициите в технологии и производства, които се реализират в условията на прозрачност и при спазване на националното и европейското законодателство“, е заявил Радев. 

„Оценяват се и високо тези партньори, които работят при стриктно зачитане на екологичните стандарти и развиват дейността си при висока данъчна дисциплина“, е отбелязал Радев.