Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ние подкрепяме България в нейната реформа за правова дължава - това заяви канцлерката на Германия Ангела Меркел днес по време на съвместната пресконференция след срещата с премиера Бойко Борисов в Берлин.

Двамата разговаряли за желанието на България за стабилност, каза Меркел и добави, че ще разговаря и с други лидери от Балканите.

"Има и други геополитически актьори, които са заинтересовани да имат политически отношения с вас, отбеляза тя и допълни, че затова и Германия иска да поддържа все по-добри отношения с България и да й помага.

Меркел похвали за пореден път факта, че България защитава границите на ЕС, без да е членка на Шенгенското пространство.

"Искам да благодаря на България за тази решителна работа не само на българо-турската, а и на българо-гръцката граница, границата с Черно море, в този район напрежението е сериозно. Страната трябва да положи и големи усилия в борбата с контрабандата на хора и мигранти."

Канцлерката добави, че иска България да стане член на Шенген и част от Еврозоната.

"Няма две скорости, на които да кажем - България и Румъния ще са само там. Просто има страни, които не искат да учавстват, например Дания", обясни Меркел.

Тя подчерта, че основните приоритети пред ЕС са стабилността, преговорите за "Брекзит" и общуването с Ердоган.

Борисов коментира, че когато България стане председател на ЕС, това ще е и шанс да направим много за Балканите.

"Благодарение на своето географско положение и предстоящото си председателство на Европейския съюз през следващата година България би могла да направи много неща, с които да подпомогнем Балканите. Иска ми се да дадем перспектива за хората на Балканите, че ще бъдат свободни граждани в ЕС, които могат да пътуват и да се възползват от привилегиите. Германия ще ни помага, имаме подкрепата и на президента Макрон. Балканите си е Европа. Всички бели все пак са ставали от Балканите", заяви Борисов.

И добави, че и френският президент Еманюел Макрон, при когото беше на посещение вчера, също е обещал помощ.

"Моторите на ЕС, Германия и Франция ще ни помогнат", заяви той.

Борисов обяснил на Меркел, че при смяната на правителствата имало забавяне на обществените поръчки във връзка с техниката за пазене на границата. Той обсъдил с Германия и възможността да помогнем за комуникацията с Турция.

Очаквайте подробности.

Коментари

Ха-ха-ха, каква реформа?

Ха-ха-ха, каква реформа?
 's picture

cos

cos

Подкрепят на думи, на дела - целувки с мутрата и Европеиски фондове за руските подлоги.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.