Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Шествието за ЛГБТ правата "София прайд" е "един чужд културен код, който всяка година ни се натрапва все по-устойчиво и силно, заяви общинарят от ВМРО Карлос Контрера в ефира на Нова тв, където коментира позицията си срещу хората с различна сексуална ориентация.

Според Контрера "София прайд" струва твърде много на данъкоплатеца заради многото полицаи, които го охраняват всяка година. Трима от организаторите на прайда обясниха, че това е решение на общината.

"Прайдът струва много, защото хомофобията струва много", обясни Симеон Василев. "Миналата година "София прайд" имаше 3000 участници, докато на съпътстващите го контрасъбития имаше шепа хора."

Опитите за насилие и агресивният контрапротест са причината да има нужда от повече полицаи, обясниха още ЛГБТ активистите.

"Прайд трябва да има, защото правата на ЛГБТИ хората не са защитени. Конституцията казва, че всички граждани трябва да имат равни права. Това обаче не се случва действително", обясни Лили Драгоева. 

Контрера контрира с традиционната "патриотична" теза - българското общество е традиционалистко и масово не одобрява гей шествието. Еднополовите бракове и осиновяването на деца от такива двойки са несъвместими с "българския дух", смята още той. И заяви, че блокирайки част от центъра на София, шествието за човешки права ще пречи на друго събитие.

Случайно или не, в същия ден и час - събота следобед, 10 юни - се провежда и контрашествието под наслов "Да изчистим София от боклука". 

"Голяма част от българските граждани не одобряват това събитие. Не може заради една креслива групичка всички ние да бъдем поставяни в ситуация, която не ни харесва и се повтаря години наред. Тези хора ни тероризират", отбеляза националистът.

Активист обаче отговори на агресивните реплики на Контрера в същия тон:

"Този политически мъпет е представител на ултранационалистическата фашистка партия ВМРО-БНД. Тя е определена за такава не от мен, а от Съвета на Европа. Тя е антидемократична и такива хора нямат място в телевизионно студио", обясни Радослав Стоянов.

Според Контрера ЛГБТ хората искали "скандала". Лили Драгоева завърши така:

"Време е да обърнем внимание на човешките права и ценности в България, да ги възпримем като традиционни за българското общество. Заповядайте на десети юни от 18 ч. на "София прайд".

Коментари

Емил Станоев's picture
Емил Станоев
Емил Станоев

С такива прайдове България

С такива прайдове България отива на зле.
 's picture

kuleto44

Това да и бяха проблемите на

Това да и бяха проблемите на България-не е КТБ, не е АЕЦ "Белене", не е невежеството , мракобесието и простотията . Напред-патриа о муерте!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.