„Дълбоко съжалявам и искрено се извинявам за незрялата, необмислена и немотивирана постъпка”. 

Това казва Иво Антонов в отворено писмо, разпространено до медиите. Той е ръководител на дирекция в Министерството на отбраната, но премиерът Бойко Борисов му поиска оставката, след като бе припомнена стара история с негова снимка във „Фейсбук”, на която той позира пред германски танк „Майбах” с протегната за хитлеристки поздрав ръка. Същата снимка попречи в предишния мандат на Борисов Антонов да стане зам.-министър на отбраната. Тоест неговата история с поздрава е известна от поне 3 години.

Писмото на Антонов е написано от болницата и е с днешна дата. Той бе приет във Военномедицинската академия заради сърдечна криза. 

„Съзнавам, че с тази снимка съм накърнил чувствата на българските граждани, за което понесох съответните последствия преди три години, понасям ги и сега”, пише Антонов - "Дълбоко се прекланям пред светлата памет на жертвите на нацизма, както и пред героизма на загиналите български воини във войната срещу Хитлеристка Германия”, отбелязва още той.

Чиновникът от Министерството на отбраната казва още, че винаги е "отхвърлял всяка тоталитарна идеология, включително нацизма и комунизма", след което благодари на всички организации и граждани, на президента Румен Радев и на военния министър Красимир Каракачанов за подкрепата и положителната му оценка като държавен служител.

„Моята единствена партия е България”, посочва към края на писмото Антонов. И отправя молба - "Моля с това да бъде сложена точка на този дългогодишен тормоз върху мен, моето семейство и близките ми”.