Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Google и Lenovo разработват заедно нов шлем за виртуална реалност, обявиха на конференцията за разработчици на Google в Калифорния, САЩ, съобщи Gizmodo.

Американските програмисти от Google ще пишат софтуера за шлема, а китайските инженери ще го произведат.

Новото устройство ще има технологията WorldSense, която позволява шлемът да разчита само на собствени сензори за различните движения.

Това ще направи новото устройство автономно - то няма да разчита на външни камери, които да ви следят, докато се опитвате да изследвате виртуалната реалност. До този момент това ставаше или през традиционни компютърни или геймърски контролери, или чрез камера, поставена наблизо.

WorldSense обаче вгражда всички сензори в шлема и така той може сам и напълно независимо да поддържа движения като навеждане, заобикаляне и скачане. Няма да има нужда от настройки, просто слагате устройството на главата си и го включвате.

Кога обаче ще го видим на пазара за момента не е ясно.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.