На създателя на разтърсилия света WikiLeaks Джулиан Асанж явно му доскуча от статута на страшен разобличител и реши да се пробва в модния бизнес, твърдят едновременно няколко авторитетни британски издания. И това съвсем не е шега. 

Г-н Асанж отново ходи по острието на бръснача: да засегнеш честта и интересите на редица велики държави е опасно начинание. Но да посегнеш на хляба на супермоделите - това го може само абсолютно безстрашен човек, хвалят го и руски сайтове. Журналистът, издирван от не едно и две разузнавания, обвиняем не само за куп антидържавни престъпления, но и за прегрешения от сексуален характер, ще вземе участие в дефилето на новата колекция на моделиера Бен Уестууд - син на блестящата британска дизайнерка Вивиан Уестууд.

Шоуто с участието на основателя на WikiLeaks е определено за септември и ще се състои в рамките на Седмицата на модата в Лондон. Отчитайки обаче особеното положение на своя "топмодел", Бенджамин Уестууд е решил да направи дефилето на територията на тамошното посолство на Еквадор. Именнов това посолство Асанж се крие от британските власти, които от няколко години са обещали да го доставят на прокурорите и съдиите в Швеция. Самият Уестууд твърди, че модното мероприятие с участието на недолюбвания от много правителства австралийски журналист, ще бъде своеобразен протестен хепънинг срещу несправедливите нападки към Джулиан Асанж.