Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ето къде били хората. Закъсняват за работа, тичат в обедната почивка, взимат си един ден отпуск и тичат към най-близкото гише на банката Х. Или пък Y, няма значение. Защото някой приятел е споделил в социалните мрежи „достоверна“ информация как едикаквоси-ейсега-веднага-щестане-амастопроцента.

Войната между олигарсите не подбира средства. Мръсни медии, платени статисти, армии от тролове, видни „общественици“ на повикване, и нашата държава. Цялата. С нашите институции, с нашите пари.

Системата е стабилна и няма място за паника! Това казват тези, които знаят най-добре – Българската народна банка. Кой ти слуша обаче.

Никой на никого не вярва. Доверието отдавна не живее тук.

На коя опашка бяхме, когато повечето медии бяха превърнати във вентилатори за разпръскване на... сещате се какво? На коя опашка бяхме, когато повечето медии бяха превърнати в бухалки? Мън-мън и продължихме да си купуваме шарените вестници и да кликаме върху кресливите сайтчета. Знаем, че пишат гнусотии, но пък е голям купон!

На коя опашка бяхме, когато пред очите ни няколко човека разграбваха всичко – медии, комуникации, строителство, цигари, банки... На коя опашка бяхме, когато се отделиха с железни ограждения от нас и превърнаха центъра на София във военна зона?

На коя опашка бяхме, когато институциите спряха да изпълняват законите? Когато всичко на хартия беше нормално, а очите ни виждаха друго? Когато си назначаваха на всички постове „мъжки секретарки“.

На коя опашка бяхме, когато продължават да държат властта, да продават имоти, да правят заменки, да назначават братовчеди и съселяни, да раздават пари на свои? Когато лъжат през ден, че ще подадат оставка.

На коя точно опашка бяхме, когато изгубихме вяра във всичко? Приехме, че нямаме държава, че полицията е тяхна, че прокуратурата е тяхна, че данъчните са техни, че всичко е тяхно.

На коя опашка загубихме доверието си, че държавата може да бъде и наша?

Сбъркали сте мястото. Наредете се на опашката пред властта и си поискайте държавата. За да не ви се налага да търчите в обедната почивка до някоя банка, за да играете отново в техния сценарий.  

Ключови думи

Коментари

щом с sms могат да бутнат банка, та какво остава за държавата, а колкото за опашката, ако даваха кебапчета и мънита ...

white

всичко е абсолютно точно, само с едно не съм ок - БНБ не е света вода

Бедров е шампион по глупави статии

shiro

А ти си платен трол? #KeepCalm&NETEGLI

Нели

Преди шест месеца напуснах България. Тогава не знаех, че е завинаги. Отстрани картината е зловеща, но аз знам КОЙ е виновен за всичко. Това са хората, българите, които и навън са си същите - интриганти, злобни, завистливи. Заслужаваме всичко, което се случва и вече се е случило.

sawo

Миналата седмица хората като питаха какво става с КТБ, тогава институциите и БНБ къде бяха? Сега как да им се доверят?

Те институциите си бяха там. Ти къде си бил и какво си чел,си е твой проблем. БНБ съобщи милион пъти, че проблем с КТБ няма. Написаха го на страницата си, във всякакви интервюта, в прес-конференции и т.н. Повтаряха го седмица преди КТБ да се срине. А защо се срина - ами защото сме тъп овчи народ, който вместо да слуша по-комптенетното мнение само мрънка и разнася паника и си копае сам гроба.

Кайзер Созе

Три дни преди блокирането на КТБ БНБ съобщи, че няма проблем с банката. Резултатът е, че сега не мога да си изтегля парите поне до 21 Юли. Не е като да не ми трябват.

Разбирам, че е неприятно да са ти блокирани сметките, но БНБ преценява по хартия състоянието на банките. В сметките на БНБ няма фактор българска овча простотия и теглене на пари ей така от паника. Съобщението на БНБ си беше вярно - проблем в банката няма, проблем в хората е нещо друго.

Irreversible

Много точен коментар!!! Поздравления!

Марк

Хората не вярват в интелекта на останалите и с право. На всички ни е ясно, че проблем ще има ако отидат да изтеглят парите си всички заедно и изведнъж. В този ред на мисли, как мога да се доверя, че няма да го направят? Това дали има проблем или не с банката е ирелевантно, проблем има и не е важно в кое или къде е.

Имам кинти в ПИБ

Бедров е прав. Не може да се отрече, че банковата система се държи на доверие. Да, това не важи за измислени банки като КТБ, където 1 кредитополучател може да я рухне цялата, но за останалите това не се отнася (те или са чужди или достатъчно големи като споменатата - 9 млрд активи не са малко пари). Проблемът наистина е в нас - откровено прости, доверчиви и тъпи. Една глупост на стената във FB, един смс, една "новина" от съседа ни и вече всичко ни е ясно.

Ники

Като си толкова компетентен , ще кажеш ли имената на главните акционери !!! Кой е собственик и с какво се занимава !!!

М

Нещата са малко по-сложни. Всичко написано е така, и евала на точността и откровенноста, на 100% споделям мнението. Проблема обаче идва от вече загубеното доверие във .. всичко. Заради него се организират тези fake опашки, мнозинството е страшно наплашено, вяра няма в нищо, сигурност не се вижда никъде и подобряването на нещата изглежда все по невъзножен сценарии.

Ники

Ми за толкова години някоя мутра беше ли осъдена !!! Какво доверие на кой !!!

Времето Днес

Не че не е прав г-н Бедров, ама и В щатите преди 6-7 годинки говореха, че банковите институции са в цветущо ниво и после ...

Niky

И после нито един Американец не беше завлечен , даже спечелиха !!! За разлика от България !!! Където банките са на Мутрите !!!

prosatanos

А спомняте ли си думите на Марк Твен?

как да разберат коя е правилната опашка , когато огромната част от българите са в духовна нищета , и с дефицит на мозъчни гънки !

Деян NYC

Държавата, това сме ние...Правителството и държавата в този вид са проекция на прогнилото ни общество. Нищо няма да се оправи докато самите ние не ппроменим себе си. Докато си хжърляме боклуците от колата псуваме приятелите си зад гърба им, паркираме по тротоарите, мислим на дребно за само днешния ден и се задоволяваме с убийствено тъпа чалга и ефтини кебабчета нищо няма да се промени...тези които са на власт са "хора" като нас; някои с повече връзки други по популярни но всички произлизат от нас и от нашето общество. Така че когато чета статий написани от погледа на обвиняващ наблюдател който няма нищо общо се чудя да се смея ли, да плача ли.

Георгиев

Най-обичам такива като Бедров - виден антибългарин от ДВ - да пишат и изобличават, щото той първи се нареди да угажда на глобалисти, "Отворено общество" и, естествено Западни СМИ. Само да Ви питам Г-н Бедров, Вие за българин ли се смятате, нямате ли по-скоро турско, немско или ромско самосъзнание, или тъй ми се е сторило от анти-българските Ви писания с др. Барух в "ДВ"? Я кажете има ли нещо положително у българина, в българската култура ВЪОБЩЕ или Ви плащат да хулите именно простолюдието, на което съм представител? Накрая да Ви споделя, че смятам да си изтегля парите от ПИБ, които не са много, тъй като съм възмутен от факта, че Упр.съвет на ПИБ увеличи заплатите си, но намали отдавна лихвите и всяка, ама всяка услуга даже по интернет за клиенти Е ПЛАТЕНА! Г-н Бедров, пожелавам Ви да отидете в някоя истинска банка, действуваща на кооперативен принцип най-общо казано, за да се разберете що за АЛЧНИ АКУЛИ са в България банките, особено ПИБ, която през 2008 г. правителството на Ореха спаси от фалит. И не ми отговаряйте!

Не ви отговаря Бедров, Светлана Джамджиева се казвам. Понеже явно не разбирате написаното от Бедров, не бързайте да определяте кой е българин, и кой - анти... А вие сте си сложили парите в ПИБ, защото е висока лихвата, нали? И чак сега ще си ги изтеглите...

...

От всичко, което прочетох, с теб съм най-съгласен.

Николов

Г-н Георгиев, както по-горе споменахте, Вие наистина сте от простолюдието, ама от най-просто людието!

мисля че най алчните акули в българия се наричат пеевски доган цветан василев и най вече бе се пе

andrey

I 96 sistemata beshe stabilna

andrey

Nali tochno BNB nalia maslo v ogunia s KTB. Nali BNB ne kontrolira kakvi zaemi se razdavat. I sega tochno BNB obiasniava kolko e stabilna sistemata.

becko_vn

Всичко написано горе е вярно, но ... не се отчитат прекалено много предпоставки, като например - институциите нито в България, нито по света се интересуват от индивидуалната трагедия на един конкретен човек (това е историческа предпоставка), а това човек да не може да разполага с 5000-10000 лв, честно (в повечето случаи) заработени от него си е истинска трагедия за повечето от нас... Моралът липсва, доверието го няма (не мисля, че някога го е имало, нито в България, нито в света) и това е съвсем нормално и никой не бива да се учудва. Иначе е така, на никой мислещ човек не му е приятно нашето "овче" поведение, но това не означава, че то ще се промени. Прекалено дълбоко е вкоренено всичко, в нас, бих казал, че е почти генетично заложено, след като за всички нас на първо място сме ние, после семейството, роднините, приятелите (евентуално) и накрая държавата (която така или иначе никога не се грижи индивидуално за теб или мен, защото е институция, разбирай гледа благото на по-голямата част от общността, не на всеки отделен гражданин).

оф

Аман от нравоучители и словоблудци ... даже не го изчетох цялото това лалосване пишете по смислени и конструктивни неща... в среда на номенклатурчици ли сте отраснал г-н Бедров или речите са ви присъщи ...по други политически линии

словоблудстването е предимно от ваша страна, като задавате несмислени въпроси... Що не вземете да си напишете името, за да ви попита и вас някой нещо?

Вегано

Браво, момче, точно в десятката.

По-голяма сила от саморазрушителната и всепоглъщаща неграмотмност на опростачения български народ, няма... Не народ - племе, стадо!

Bay Vess

Тази струна която трябва да трепти ... май е вегетирала...

Jorski

На опашката за кебабчета и кюфтаци при сергията на Барека...

Кочо

И по-големи глупости съм чел...

реалист

Заради такива обективни и болезнено точки коментари изгониха Бедров от бтв. Истината е, че с обезверението на народа дойде и неговата простота, а това е много, много лоша комбинация.

реалист 2

не обвинявайте народа! народа е ограбен и ментално, и материално. мафията се самоорганизира преди години, тихомъком, зад паравана на сладките приказки на политиците, купувани с парите и на окровените престъпници, и сенчести бизнесмени. сега в тях ножа и в тях сиренето, а вие си гласувайте! честити избори през октомври и честито на тези от "политическата класа" дето пак ще ги преизберат. народа си остава на опашката...

Opash

А ти на коя опашка беше?

Добре казано!

daaaaaaaaaaaaaaaa

DA SE OPOMNIM!!! VSE O6TE NE SA NI NAPRAVILI LUDI !!!

арх. Калина Павлова

Браво

Иван Бедров

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Той

Да! От утре до затвора!

Банките го подават на държавата > държавата го подава на хората = хората са се наредили на правилната опашка..

Ники

Мафията си има Държара !!! За каква банка говорим !!!

:(

Това е добро писание. Но народ, допуснал изброените издевателства, ще може ли да се отърси от безволието и да поиска да живее достойно? Време е някак да се стягаме.

Жалко,но истина,живеем в държавата Абсурдистан...!

някой си

МАФИЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

Бай Георги

Любопитно ще ми е да видя статистика на изтеглянията по райони. Защо ли си мисля, че Видинско или Югоизточна България няма да са начело в нея. Струва ми се, че точно тук в София ще е съсредоточено всичко. А след като теглят така панически значи има нещо, което искат да запазят. А след като има какво да пазят значи промяна няма да искат. За тях щом имат нещо няма нужда да се променя каквото и да е. И кой да се нареди на тези опашки пред властта??? Чевек със заплата няколко пъти над средната. Дори и да го направи утре не го чакай. А тези които наистина са зле не са тук, за да се редят на опашки, нито днес са се редили. Те са си там. Дори и да дойдат 1 път до тук това на фона на 400 лв. за цял месец им е голям разход и повече няма да го повторят.

Румена Ангелова

Господин Бедров,хубаво писание!Но на коя опашка защитихте демокрацията?Аз марширувах два пъти на най-дългата и продължителна учителска опашка.Спомняте си я,нали?Тогава цялото общество,надлежно "информирано" от четвъртата власт,сдъвка и изплю учителската общност,която отстояваше правото си на достойно съществуване.В онези години вярвах,че е възможна промяна...,но някъде по жълтите павета,моята вяра абдикира,продадена за 30 сребърника от Янка Такева,синдикати и управляващи.Сега,в безвремието на т.н."заслужен отдих",имитирам съществуване,като една голяма част от народа ни.И знаете ли,не ми се налага да прихождам до банки,защото не оперират със стотинки...Що се отнася до мястото?!"Не съм те никога избирал на земята.Родих се в теб на юнски ден във зноя.Аз те обичам не защото си богата,а само за това,че си родина моя."/Ат.Далчев/Колкото до виновните?!..."Няма виновни!Ние взаимно родихме и отгледахме нашето човекоядство.Нашата джунглащина!"/Рангел Вълчанов/

пълни идиоти

ето сега нагледно се показва как се срива банкова система, със слухове, оня чул друг видял и тн, даже и смс-и почнаха да пращат, а как намериха номерата на хората ?? И още нещо, я запитайте някой от тия на опашката имат ли си на идея колко им е гарантирания минимален влог ?? като си под 200 хиляди лева, ако ще и да се запали и изгори банката, тия пари ще ти ги изплатят, ама кой да знае ??

..иска ми се да го харесам написаното но....

Иска ми се да го харесам написаното но... ..много приказки.. Всички разбират от политика и всички се ваикат и оплакват... ..докога ? Не разбрахте че света няма как да го оправите , вместо да се опитате себе си първо да оправите , да смените манталитета и да започнете да гледате по оптимистично на живота . Които и политик да доиде, все ще му се намери проблем , няма такъв дето да е перфектен ..а и да има -пак ще му се намери недостатък .. Абсолютно ненужно оплакване , самосъжаление и негативно гледане на живота... И където и да сте ...БЪлгария или в друга държава. Пак ще се оплаквате , защото си го носите със себе си.. ...не е държавата...погледнете вътре в себе си и първо разберете кои сте вие самия....

А вие, от какво разбирате? Научете се първо да се изразявате и пишете грамотно, това е моят съвет към вас. Що се отнася до вечното недоволство и мрънкане, ами не е само в това проблема. Аз не се оплаквам, аз имам прекрасно, здраво семейство, стабилен и сигурен, среден социален статус, не ми липсва нищо. Но не мога да си затварям очите и да спра да се оплаквам от очевидните проблеми в БГ. И понеже не претендирам да разбирам от политика, няма да пиша за това, ще го кажа съвсем просто: докога ще се страхуваме от правилните реформи в здравеопазването и образованието, до кога ще губим хора по пешеходните пътеки, до кога ще ни хапят бездомни кучета и ще газим в лайната на питомните, до кога социално слабите-циганите ще бъдат определящия фактор и т.н., и т.н. ..... Иначе се чувствам добре, както казах всичко в личен план с мен и най-близките ми е наред. :)) Но определено и детето ми вече знае, че има и по-нормални места, със спокойни и нормално живеещи хора

Присмяла се кука на гага.

Нека се концентрираме върху съдържанието, а не опаковката. Да правите забележки на някого, че не пише или се изказва грамотно, при положение, че не сте сложили "." на края на изречението или спейс пред и след "-" за прегледност, Ви поставя в смешна ситуация. Но отново, нека гледаме съдържанието. Статията ви е добра в рамките на лесно поносимото, но съм съгласна и с читателя - обект на безвкусния Ви отговор. Да, ако ние не се променим, и държавата ни няма да се промени. И да, носим си го навсякъде по света със нас - склонността към хленч и търсене на вина навсякъде другаде, но не и в нас; липсата на мотивация да се развиваме, ако щете. От години наблюдавам съотечественици, живеещи в чужбина, които дори езика не желаят да научат сносно. Капсулират се в тяхното си малко общество на чаша ракия и чалга, без значение че имат достъп до невероятни места, събития и култура. Тъжно.

az...

I az se redih dnes na opashka,3 chasa.Ot vchera sam v BG i nishto ne znaeh,ta kato vidiah tolkova hora pred edin klon ,razbrah za kakvo ide rech.E,ne stignaha do men.V 3h zatvoriha.Redih se,slushah ,gledah...Gorkite mi paritzi,6 mesetza spesteni ot "goliamata"mi BG pensia,poluchena sled 1/2 godina razpravii s NOI.A na opashkata...samo profesori i profesorki...vsichko znaeha!Posle minah po Vitoshka i gledah...navsiakade razvlichashti se.E,kato niamat pari v Parva...

М

Погледнете в себе си първо , преди да се оплаквате и самосъжалява те ... ....дано не ми острият този коментар , хахаха

Дедо

Баси, абе, коментиращите българи ли сте или семегълтачи. За левче на пост сте готови майката да си ебете - публично при това...

Отличен коментар г-н Бедров! Жалко е, че хората които ще разберат вашите въпроси са пренебрежително малко. Малко сме. За съжаление останаха и се множат хората, които дори не са на опашката, те са някъде назад, някъде извън, те са заспали души, които просто витаят и хвърлят гадна сянка над БГ, те са тези, които подхранват почвата за да виреят наглите политици и олигарси.

Георгиев

Бедров живее в самотна кула и от нейната височина наблюдава простолюдието. Правилно, от високо най-добре се вижда, ама не е лошо първо да види човек себе си. Защо изтрихте предишния ми коментар, Бедров? Не ми отговаряйте, ясно ми е защо не сте го харесали:Вие сте над "нещата" Бедров, а също и над простолюдието и над хляба, разбира се...

НЕ ТИ Е ИЗТРИТ ПРЕДИШНИЯ КОМЕНТАР - ВИЖ ПО-НАДОЛУ

Да така е,... много справедливо ми звучи. Еее, че то тоя сценарий не е нов, и ние недоволните пак сме се наредили на някоя опашка и пак "Държавата", полицията и прокуратурата,данъчните и всички са техни, и пак сме недоволни , и какво от това ... ще потърсим сметка на някого ...нее ...ще осъдим някого ... няма как ...с парите които имат те са готови да купят не един съдия ...цялата правосъдна система ...а за нас справедливите какво остава ...ами да се възмущаваме и да си пишем среднощни послания ,да се подкрепяме на думи и да се надяваме че някой (от неграмотните) ще ги прочете и ще ни подкрепи ...как и до кога ... Наглостта на простака е безгранична и не можеш да я пребориш с думи, трябва твърда ръка ...

Те умните те крадат всеки ден ,не ходят на работа - а са милионери, уж мислят за теб- а пък гласуват за чужди интереси ,уж укрепват "Държавата" - а пък дебелеят техните сметки, а пък ти Българино глупав ходи и гласувай за тях ,ходи и чакай по опашките да опазиш спестяванията си .....ти поне си ги изработил и ги цениш

Вчера в аптека Subra обясниха на човека пред мен, че не приемат плащания с карти на ПИБ. Паникьосването не идва само от медиите. Колкото до гарантираните 200 000 лв- щом няма срок, в който да бъдат изплатени, в случай, че това се наложи, то тази гаранция не е много успокояваща.

"На коя точно опашка бяхме, когато изгубихме вяра във всичко?" - НА НАЙ-ДЪЛГАТА ОПАШКА БЯХМЕ! НА ТАЗИ, КОЯТО НА 10 НОЕМВРИ 1989 ГОДИНА ПОВЯРВА, ЧЕ СВАЛЯНЕТО НА ВЛАСТТА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО НЕЩО ПО-ДОБРО! ТВЪРДЕ ДЪЛГО СЕ РЕДЯХМЕ НА ТАЗИ ОПАШКА...

Malka zabelejka, g-n Bedrov. Vie ste uvajavan jurnalist, no uvajavaite i sebe si malko... Zashto v otgovor na edin komentar po-dolu, zapochvate s tipichnata za slabia chovek ataka: Научете се първо да се изразявате и пишете грамотно, това е моят съвет към вас. Pokazva che ste se zasegnal ot komentara... Nujno li e chovek da ima zavurshena filologia ili jurnalistika, za da moje da izkaje ISKRENO mnenie...? Reagirate kato vsichki, koito kogato sudurjanieto ne im haresva, se prenasochvat kum opakovkata. Eto sega, pisha s latiniza-prosto zashtoto klaviaturata mi e frenska, i shte zagubia 1 chas ako tursia koi klavish na koia BG bukva otgovaria...I tova li shte e problem, za chovek kato vas...? Komentara na choveka e suvsem iskren, i suvsem veren. Za da promenim vunshnia sviat, triabva purvo da promenim vutreshnia. Vsiaka promiana zapochva ot otdelnia chovek. Ili ne ste suglasen...?

В

Харесах статията ви. В нея има болка. Болка позабравена, болка чиста, болка за живот. Жал ми е за хората по опашките. Мизерни са повечето им спестявания, но как само тежат на душите. Страшно е. В хиляда или десет хиляди мизерни хартийки да е всичкото ти упование, цялата ти надежда и голямата ти любов. Тези грабещите и насилващите също потъпкват душите си. То личи в очите им, в жестовете в поведението. Загубени души. И тези на опашките и тези в офисите. Боли. Хубава болка е това господин Бедров. Болка за душата...

Браво, както винаги на ниво! Такива журналисти трябва да имат собствени предавания по националните телевизии, да им се чува думата, а не да гледаме разни тъпи шоута и да ни облъчват малоумници, наричащи се журналисти (като новия политик Бареков например)

архимандрит Харитон

Винаги сте ми бил интересен журналист.Винаги пишете все в трето лице и без имена! ГОЛЯМ ЖУРНАЛИСТ, няма що!!!Повтаря вече 1000 пъти зададени въпроси! Момко,от позицията на годините и на опита си,Ви съветвам да седнете и да се замислите за позицията която ще трябва рано или късно да заемете.Не е важно днес кого защитавате и утре кого нападате! Не ставате за журналист още и който Ви е казал обратното Ви е излъгал. Ако прочетете какво се пише в интернет пространството ще разберете,че всеки средностатистически ученик е задавал тези въпроси поне няколко пъти до сега! Не плагиатствайте! А колкото до това кой как пишел,ами елементарно Уотсън,някой е по-интелигентен,но по една или друга причина не е завършил филология! ;)

За что боролись, на то и напоролись!

Смешно, когда мужик, цветущий густо, с родной державой соли съевший пуд, внезапно обнаруживает грустно, что, кажется, его давно ебут. И.Губерман

За да не ви се налага да се редите пред банки,наредете се на на 5 октомври пред урните и да разгоним накрая престъпната организация БСП-ДПС,защото за пореден път оплячкаха държавата.

Ами като пише винаги в трето лице и без имена, какъв журналист е ? Тя журналистиката не е само да пишеш есета..

Що е тая срамежливост ? Що не кажете имената на тия дето клатят държавата и искат банкови фалити ? Иво Прокопиев и Бойко Мутрата ! Какво се правите на ни лук яли , ни лук мирисали ? Какви "комунисти" пак ви гонят ? Ай сиктир...

Георги Бяндов

Лицето Бедров беше един от "авторитетите" на машинката за разпръскване на медийни екскременти, той не е борец против системата, а част от нея.Защото когато клатиш държавата заедно с местните майдамунки с надеждата "да дойдат нашите, да си отидат вашите" /то не че някой си е отишъл, де/, държавата - и банковата система с нея - се оказва "разклатена" в нецензурния смисъл на думата. Не хората, които се страхуват за влоговете си, са виновни, а Рушителите на съвременна България.И Бедровци, анализатори от Червената къща, нахлебниците на Институтите за цъфтежа на краставиците - всички са част от тези разрушители.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.