Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият финансов министър Симеон Дянков се обяви за 50% увеличение на учителските заплати още сега. Пред БНТ той заяви, че това би било добър знак за обществото. Преди изборите от ГЕРБ обещаха подобно увеличение на учителските заплати, но до края на мандата си. Очаква се наесен заплатите на учителите да бъдат увеличени с 15%.

Дянков призна, че финансовият министър Владислав Горанов трудно ще даде тези пари и дори той самият, ако все още е финансов министър, трудно ще се съгласи. Според него обаче трябва да се мисли за това да се даде ли например допълнителен милиард за саниране, което от икономическа гледна точка има много малък ефект.

"Има ефект само за фирмите, които строят. Ако имаме по-добро обучение, това ще помогне за икономически растеж", обясни Дянков.

Той заяви, че харесва идеята за патентен данък върху руските апартаменти по Черноморието, обявена от вицепремиера Валери Симеонов.

Според Дянков амбициите на България трябва да са за икономически ръст от 6-6,5%. Тази година обаче според него ще стигнем до около 4%.

"Вече нямаме достатъчно хора да работят, за да могат да ни донесат по-голям ръст", каза Дянков.

По негови данни за последното тримесечие на 2016 г. във Великобритания 28 хил. българи са влезели за постоянно.

Според Дянков бюджетът за тази година е добре направен като структура. Той заяви, че е привърженик на идеята за общ финансов министър за еврозоната. Дянков отбеляза, че в Румъния се дават три пъти повече кредити от банки, отколкото в България. Според него това се дължи на факта, че "банките не знаят в каква рамка работят".

За последно Дянков се чул с премиера Бойко Борисов преди 3 седмици.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.