Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Безсмъртния полк" се строи и в София. Организираното от правителството на Руската федерация честване на 72-рата годишнина от победата над нацистка Германия предвижда в редица държави в Европа ветерани, русофили и живеещи на място руски граждани да маршируват с портрети на загинали войници на Съветския съюз през Втората световна война. 

Събралите се носеха флагове на Русия, както и комунистически символи. Петолъчки, ликове на Ленин и Георги Димитров.

Шествието на "Безсмъртния полк" тръгна от площад „Александър Невски" към Паметника на Съветската армия.

Както винаги на подобни събития присъства и ликът на Сталин. 

Малки деца във военни униформи с традиционната оранжево-черна "георгиевска" лентичка.

Участниците издигнаха лозунги за излизане на България от НАТО и връщане в орбитата на Русия. 

Атакистите Волен Сидеров и Явор Нотев.
Бившият държавен глава и лидер на АБВ Георги Първанов.
Бившият лидер на столетницата Михаил Миков.

Коментари

 's picture

Namesake

Сборището

Сборището на националните предатели! Младостта няма да се върне и окупационната червена армия няма да дойде!
 's picture

Rhapsody of fire

Престъпници

Престъпници и национални предатели.
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Гнус

и гняс!
 's picture

d-r Petroff

Май са се събрали и двете хиляди русороби,

окомплектовани с лентички, но руският консул от Пловдив не се мярка...
 's picture

tdrgrgv

Вън България от Нато,след

Вън България от Нато,след това повикайте братската руска армия да дойде,и след това започвайте да чакате да ви излезе вноската за ладата след 15 години.тъпаци.
 's picture

cos

cos

Всички гледат намръщено и проклето.

Извинете ама...

...това нещо в България ли се случва? Не мога да повярвам, че българи са способни да се кичат с чужди отличителни знаци. Особено, когато става дума за страна, която води агресивна и военолюбива политика....Най-вече към своите съседи!
 's picture

smarf

Зомби полк

Шайка полирани мозъци. Какво поколение може да се пръкне от тези? Само силикони.
 's picture

Бобо

русофилистици

Тез всичките да ги натоварят на един влак и в Москва , тогава България ще тръгне напред .

Нормално е

да има такава проява, това е просто ответна реакция. Не съм привърженик на "другарите" Димитров, Сталин и т.н., но всички усилия за подмяна на историята, насаждане на русофобия, предателства в полза на чужди (западни) сили водят до това. Нескритата злоба на повечето коментиращи също е доста показателна.
 's picture

Жени

самозванец си

не си граф. в най-добрия случай - току-що освободен крепостен селянин. нищо нормално няма в това, да застанеш под портрета на сталин.
NATO NATO's picture
NATO NATO
nato

"всички усилия за подмяна на

"всички усилия за подмяна на историята, насаждане на русофобия, предателства в полза на чужди (западни) сили" Имаш предвид това дето България е суверенна държава, направила своя геополитически избор, така ли? Това е нещо лошо, за което трябва да бъде наказвана?

И понеже

ви мързи да четете, ще копирам едно пояснение: "Безсмъртен полк е обществена акция, която се провежда в Русия, напоследък и в някои други държави. В Деня на Победата – 9 май – участниците в акцията преминават по улиците на градовете с георгиевски ленти и портрети на своите предци, които са участвали във Великата Отечествена война". Това, че на фокус са хванати другарите Сталин и други, не променя нищо. Във всяка проява има множество хора, на които не е ясно защо са там. Но да си принципно против такава проява - това е показател за упадъка в последните години.
Vesselin Levin's picture
Vesselin Levin
Новият

Новият

Хора, трябва, трябва да има подобни прояви за да се преброят ИДИОТИТЕ у нас!!! Засега "рекордът" се държи (2 500 000) от ИДИОТИТЕ гласували на референдума на ИДИОТ номер едно на републиката!!! Срам!!!
Веско  Стоянов's picture
Веско Стоянов
Карловец

Безсмъртния полк

1. Ние сме победената страна в тази война, армията ни е заставена да си бие с немците от СССР и Димитров. 2. Ако съюзниците не бяха победили във въздушната война срещу Луфтвафе , както и на западният фронт ,червената армия нямаше да окупира Германия.

Калин

Естествено, че старите червени тунеядци искат да си живеят с господарските си привилегии ! А какво направиха руснаците след победата. Подобно на Хитлер навлязоха с танковете си в половин Европа, окупираха я и наложиха азиатски комунизъм, който доведе до разруха и беднотия тази част на света. Същото направиха и с Балтика и с всички съседни на тях държави. Между нацизма и комунизма няма разлика. После продължиха да газят, убиват и присвояват територии, от Грузия, Армения, Беларусия , Украйна, Чечения и т.н. и т.н. Някой дори не знаят, че Втората война започна със съюз между Хитлер и Сталин, които заедно нападнаха Полша. Старите червени чукундури смятат, че това ще бъде забравено. Няма да бъде забравено. Просто като си отиде още едно поколение и всичко ще бъде описано изказано в учебниците. Само така се излиза от мрака. Сега тези нека носят още венци на Сталин. Няма вечни неща.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.