(Пред)последната версия - "Обединените патриоти" ще излъчат двама вицепремиери, министър на икономиката, министър на екологията и военен министър. Това е версията след разговорите днес между лидерите на формацията и ГЕРБ, които продължиха повече от два часа в централата на Бойко Борисов.

Отбраната и единият вицепремиерски пост по всяка вероятност ще е за лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. За екологията името е Нено Димов - бивш зам.-министър в същия ресор в кабинета "Костов", когато министър бе Евдокия Манева. В момента той е председател на Института за дясна политика. В икономиката се очаква постът да поеме председателят на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол Емил Караниколов. 

Името на втория вицепремиер се очаква да е лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Въпреки че до вчера, според източници на Клуб Z, Симеонов е отказвал да поеме този пост и е настоявал патриотите да получат ресор "енергетика".

Официалната информация след преговорите в днешния следобед бе, че съставът на новия кабинет е готов. Това обявиха след сбирката в централата на ГЕРБ лидерите на Обединените патриоти - Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Последните преговори продължиха малко над 2 часа.

"Утре ще бъде съобщен съставът на кабинета, ден преди да бъде гласуван в парламента. Остават да се изяснят екипите на министрите. Тези подробности са последния щрих в рисунката", заяви Сидеров.

На въпрос колко министри ще имат патриотите, той отговори:

"Не ги броим така нещата, не ги броим за бройка, искаме да стане отбор."

Патриотите все пак потвърдиха, че ще имат вицепремиер в кабинета "Борисов-3"

"Ще имаме, но утре ще стане ясно, когато бъдат обявени. Не ме карайте да чета синята папка", каза Каракачанов.

Той каза още, че ще има изненади, защото спекулациите за имената на министрите в последните две седмици са били "доста произволни". Каракачанов и Сидеров заявиха, че са доволни от преговорите, които били проведени колегиално и без извиване на ръце. Валери Симеонов не коментира. 

Борисов и главните му преговарящи - Цветан Цветанов и Томислав Дончев - не застанаха пред камерите и не коментираха преговорите.