"Хора на Слави Трифонов ме гонеха сутринта из парламента, да ме питат за мотела на телевизия СКАТ в Малко Търново", казва пред "24 часа" съпредседателят на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов.

По време на пресконференцията заедно с Васил Иванов, Слави Трифонов обяви предстоящото излъчване на разследване на Симеонов. Той покани журналистите да гледат записа в студиото му, защото можело отново да му спрат предаването заради това разследване.

"Щели да излъчват някакво разследване. СКАТ е търговско дружество, освен телевизия има и два мотела - един в Малко Търново и друг в Златоград".

Преди месеци „Фрогнюз“ съобщи, че мотелът „Козият рог“ на Валери Симеонов настанява командировани на границата полицаи и военни.

"Баш патриотът е собственик на мотел-ресторант „Козият рог” в Малко Търново, който целогодишно е зает от униформени, командировани от страната за охрана на българо-турската граница", написа тогава изданието.

"Какво като в него нощуват 20-30 войника, на поляната ли да спят?", пита днес Симеонов.

Според него подобен "конфликт на интереси" можело да възникне и ако, например, тези войници гледат телевизия СКАТ.

Симеонов е собственик на бившия мотел от 2005 г. Той е открит през далечната 1974 г. и до 1989 г. е под шапката на „Балкантурист”. След 1990 г. остават да работят само барът и ресторантът. Преди 15 г. изцяло затваря.

През 2005 г соственикът на СКАТ Валери Симеонов го купува. Официално хотелът е открит след пълен ремонт чак на 6 юни 2016 г.

Според публикации в бургаски сайтове, оттогава „Козият рог” е пълен само с командировани полицаи, защото се намира само на четири километра от границата и граничния пункт Малко Търново.

Така нареченото разследване, излъчено в Шоуто на Слави, потвърди факта, че СКАТ е собственост на "Козият рог". Местна жена обаче разказа как Симеонов плащал, за да му пращат военни в мотела. Доказателства освен думите не бяха представени.