Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Банковата криза от 1996-1997 г. не може да се повтори заради ситуацията с Корпоративна търговска банка (КТБ), коментира пред Нова телевизия председателят на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцумян.

"Отнесете се спокойно, не се притеснявайте, че това може да се пренесе при други банки. Ситуацията е много по-различно от 1996 година”, казва Левон Хампарцумян.

"В момента българската икономика, с всичките си  недостатъци, работи. Второ, много по-важно нещо е, че през 1996 г. банките имаха огромни задължения помежду си, а в момента тези задължения са субминимални. Тоест една банка не може да повлече останалите”, обясни банкерът.

На 21 юли банката ще отвори, а зад нея ще бъде държавата. Няма нужда тогава да стават манифестации пред банката, да се струпат хората. Може би ще трябва да се направи една малка кампания, за да не се теглят парите в първия ден”, смята Хампарцумян.

Според него БНБ е реагирала навреме и достатъчно адекватно в случая с КТБ. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.