Хегемонията от звезди на "Манчестър Юнайтед" за благотворителния мач на Димитър Бербатов и Луиш Фиго на 14 юни в София е нарушена. И не от кого да е, а от Христо Стоичков.

Камата е поредното голямо име за благотворителното шоу на стадион "Васил Левски". Досега бяха потвърдили все бивши асове на "Юнайтед" - Едвин ван дер Саар, Неманя Видич, Гари Невил, Патрис Евра, Пол Скоулс, Райън Гигс...

През миналата година Бербо бе сред героите на юбилейния мач на Христо Стоичков по случай 50 г. Тогава той направи хиляди съпричастни с излъчване на живо във фейсбук - първо от автобуса на звездите, а след това и от терена.

Ето че сега Стоичков е готов да му върне жеста.

Вижте как Бербатов представи поредния си знатен гост в социалнните мрежи: 

"Каквото и да кажа, ще е малко. Живата легенда, футболистът, от който всички след него сме се учили, на който сме се възхищавали. Беше удоволствие да работя с него в националния отбор. Той беше този, който ме направи капитан.

Неговото име прославя България по цял свят. Емблематичният №8, който е роден да бъде №1. Най-успелият български футболист. Носител на най-престижната награда във футбола - „Златната топка“. През 1994 г. извежда България до най-големия успех във футболната ни история – бронзови медали на световно първенство. Става голмайстор на шампионата на планетата в Америка. През същата година е и шампион на Испания с „Барселона“, вдига и Суперкупата на Испания. И логично целият футболен свят се прекланя пред него – един велик българин печели „Златната топка“. През същата година е и Спортист №1 на България, и Спортист №1 на Балканите. Той е и носител на „Златната обувка“ като голмайстор №1 на Европа за 1990 г.
Има 3 шампионски титли на България с ЦСКА, 4 купи и една суперкупа. През 1989 г. извежда ЦСКА до полуфинал в КНК и става голмайстор на турнира. Има 5 шампионски титли на Испания с „Барселона“. Печели 4 пъти Суперкупата на Испания и веднъж Купата на краля. През 1992 г. става носител и на най-ценния клубен трофей – Купата на европейските шампиони. Тогава печели и Суперкупата на Европа. През 1997 г. с „Барселона“ вдига и трофея в КНК. 5 пъти е Футболист №1 на България.

Каквото и да кажем за него е малко, защото той е най-големият!

Христо Стоичков! Очакваме го за мача на 14 юни в София!"