Григор Димитров и Мария Шарапова ще участват в турнира за смесени двойки на "Уимбълдън", съобщава racketi.com. Новината предизвика истински фурор в света на тениса. Доста необичайно е партньори в живота да са такива и на корта, но Гришо и Маша явно са решили да разчупят стереотипите.

Българо-руският дует е получил „уайлд кард” от организаторите, а утре ще станат ясни и първите им съперници.

Димитров има положителен опит в мачове на смесени двойки, тъй като преди две години по време на „Хопман къп” записа няколко страхотни победи над отбори от Чехия, Дания и САЩ в тандем с най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова.

Преди малко Цвети се сбогува с "Уимбълдън" още на първия кръг, след като загуби доиграването с 7:6 (6), 2:6, 2:6 от американската левичарка Варвара Лепченко. Двубоят започна вчера със сет аванс за българката и 0:2, но бе прекъснат заради дъжд.

При днешното доиграване по-агресивно започна Лепченко. Американката направи нов пробив и поведе с 4:0, което ѝ бе напълно достатъчно, за да затвори частта в своя полза. Третият сет отново не се разви добре за българката, която допусна прекалено много непредизвикани грешки.

Тъй като през миналата година Пиронкова достигна до четвърти кръг на надпреварата, този сезон тя имаше да защитава 280 точки. Днешната загуба означава, че Цвети ще претърпи сериозен спад в ранглистата. Преди старта на Откритото първенство на Великобритания тя се намираше под №40, но вече е 49-а, а до края на турнира има вероятност да изпадне от Топ 50.

Още утре ще можем да видим отново в действие тенис звездата ни при мъжете Григор Димитров. Първата ни ракета ще се изправи срещу Люк Савил (Австралия), а срещата е втора по програма за деня и ще започне около 16:30 ч. българско време. Любопитно е, че и Димитров и Савил са триумфирали на „Уимбълдън” при юношите (Григор през 2008 г., а австралиецът през 2011г.) и организаторите решиха да поставя именно двубоя между  шампионите на Централния корт в "Ол Инглънд Клъб". Най-добрият ни тенисист никога досега не е играл на този митичен корт.