Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нови удари над града Хан Шейхун в Сирия, който миналала седмица бе обект на атака с химическо оръжие. За това съобщи Си Ен Ен тази сутрин. Населеното място е в провинция Идлиб - територия, постоянно атакувана от силите на режима Башар Асад, тъй като той се контролира от опозицията в страната. 

Към момента данните сочат, че са учили поне 18 цивилни, сред жертвите на нападението има и 5 деца. Според агенция "Анадолу" нападението е извършено от руски самолети.

Новината идва само ден, след като Доналд Тръмп разпореди 59 ракети "Томахоук" да ударят военната база на Асад край град Хомс, откъдето се твърди, че са тръгнали самолетите, нанесли удара, след който стана ясно, че са загинали над 85 души в мъчения заради отразяне със зарин, а стотици са ранени. Президентът на САЩ обяви, че атаката е именно в отговор на "бруталното използване на химическо оръжие" от страна на режима на Башар Асад. Базата се използва и от руснаците, които "помагат" на режима в Дамаск.

Всички западни страни подкрепиха решението на американския президент, това направи и президентът на Турция Реджеп Ердоган, който дори настоя, че ударите над базата край Хомс са недостатъчни.

Все още не е доказано със сигурност откъде е дошла новата атака над населелието в Идлиб, но Си Ен Ен припомня, че само руски самолети и такива на сирийската армия са бомбардирали региона досега. 

Новите удари в Идлиб идват и след като Русия, основният партньор на режима на Башар Асад в Сирия, изпрати военна фрегата, натоварена с ракети към пристанище в Западна Сирия, в опит да демонтрира сила след бомбардировката на САЩ, казва още Си Ен Ен.

Коментари

Злой Путин's picture
Злой Путин
Злой Путин

Въпросче може ли?

"откъдето са тръгнали самолетите, наненси химическия удар със зарин" Има ли факти, които да потвържадават тази теза и къде може човек да се запознае с тях? Че иначе прекалено много мязаме на разпростралнител на лъжливи новини, което не било хубаво. Благодаря предварително

https://www.theguardian.com

https://www.theguardian.com/us-news/2017/apr/07/us-russia-relations-syria-military-strikes-putin-trump

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.