Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министерството на външните работи разпространи снощи позиция по повод ракетния обстрел на САЩ срещу военни цели на режима на Башар Асад в Сирия.

„България приема въздушните удари на въоръжените сили на САЩ по летище на сирийските ВВС като част от усилията за решаване на проблема с химическите оръжия в Сирия, чието използване категорично трябва да бъде прекратено“, се казва в позицията.

Ето цялото съобщение на управляваното от Ради Найденов ведомство:

В отговор на химическата атака в Сирия от 4 април т.г., на 7 април САЩ осъществиха ограничен ракетен удар по военното летище Шайрат, Сирия. Във връзка с това, на същата дата, Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Могерини публикува декларация от името на ЕС, която потвърждава нашата последователна обща политика по конфликта в Сирия.

В допълнение към изразената на 6 април от МВнР позиция, подчертаваме, че България приема въздушните удари на въоръжените сили на САЩ по летище на сирийските ВВС като част от усилията за решаване на проблема с химическите оръжия в Сирия, чието използване категорично трябва да бъде прекратено. Още веднъж подчертаваме необходимостта от възможно най-бързо разкриване и наказване на виновниците за варварския акт извършен на 4 април т.г. в град Хан Шейхун.

България подкрепя всички международни усилия, насочени към постигането на мир и намиране на политическо решение в Сирия. Необходима е безусловна и пълна подкрепа от страна на международната общност за между-сирийските преговори под егидата на ООН с цел провеждането на ефективни политически преговори съгласно резолюция 2254 на СС на ООН и на Женевското комюнике от 2012 година. 

Коментари

Злой Путин's picture
Злой Путин
Злой Путин

Някой очаква ли от България

друго, освен да се насапуниса, наведе, и да го поеме?
Злой Путин's picture
Злой Путин
Злой Путин

Напомням последиците от

предишното наше поемане, когато мръсният седераст Паси ни набута в "коалицията на желаещите": 1. Незаконна агресивна война в Ирак 2. Двама обезглавени български граждани 3. Под натиск, опрощаване на няколко милиарда долара дългове на "нов Ирак" 4. Поемане на негативи от бежанския поток, пряк резултат от дестабилизацията на района. 5. Пряка българска вина за над половин милион жертви, от които над 100,000 убити във военния конфликт. 6. Пряка българска вина за над 3 милиона мигранти
 's picture

nightowl

Чемодан, вокзал, Москва,

Чемодан, вокзал, Москва, Сибирь!!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.