Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На пръв поглед напускат кораба. Не потъващия, а отдавна потъналия. И тук всяко дете ще се сети да продължи израза – като мишки, нали? Грешка! Нито бягат, нито са мишки. Мишките все пак могат да отмъкнат най-много парченце сирене. А тези могат много повече и по-всичко личи, че не искат да си тръгват.

В момента т.нар. политически лидери са се изпокрили. Поеха ангажимент днес да преговарят за датата на изборите и за деня на оставката.

Излъгаха.

Инсталираха безредие в държавата, защото само то им гарантира безпроблемно грабене.

Избягаха още на първата сутрин от Варна и Добрич, когато започна да се разкрива целият размер на бедствието.

"Фондът за бедствия и аварии няма пари за нови къщи", отсече стоун-фейсът на правителството Цветлин Йовчев и посъветва хората да си застраховат домовете. Това не е първото неуместно изказване за дъжда, бедствието, оставката и как всичко необходимо било направено.

А хората знаят, че за управлението на водите, включително и сигурността на дерета, канали и т.н., отговаря Министерството на околната среда и водите.

Не, не бягат като мишки – мишките бягат от страх, а тези напълно умишлено инсталираха безредие като поставиха за министър една „мъжка секретарка“ без диплома. За да го контролират по-лесно и да крадат повече.

Хората знаят, че за незаконното строителство отговаря строителният надзор, който е част от незаработилото Министерство на инвестиционното проектиране. Начело на тази структура поставиха човек, който призна как е източил френските данъкоплатци и е получавал социални помощи без да има право на тях. За да го контролират по-лесно и да крадат повече.

Не става дума за анонимното "липса на координация" между институциите. Става дума за умишлено разградени институции. За да крадат повече, разбира се.

Нямало пари ли?

Вчера ви информирахме за раздаваните милиони в последните минути на управлението. Миналата седмица ви информирахме за масовите разпродажби на имоти в последните минути на управлението. Една малка част от този ресурс може да преобрази засегнатите квартали за няколко седмици.

Няма да стане обаче, защото хората трябва да са натикани долу в безнадеждността. За да не надигат глави и да питат: „Какво правите, бе!?“ За да се радват на няколко лева подаяние.

Пари ли няма? Българската банка за развитие се загрижи да погасява дълговете на единия от водевилния гладиаторски сблъсък. Да й сменят името направо на Българска банка за замитане на следите. Сега най-вероятно пак данъкоплатците ще платим за спасяването на банката на другия от водевилния сблъсък.

Ние ще платим за кредитите, с които бе заграбена значителна част от българската икономика. Ние ще платим за пазаруването на медии, които водеха война срещу нас – гражданите. Ние ще платим високите стени, камерите и охраната им. Ние ще платим и „поръчванията“ им.

Днес вместо да подадат оставка и да назоват датата на изборите, единият тръгна да си спасява семейното благополучие в Брюксел. А всички заедно се правят, че не забелязват как гащите им паднаха. Хората видяха как се управлява България – без институции, без правила, без отговорност. Умишлено инсталираха безредие. С единствената цел едни мутри да станат по-богати от други мутри.

Днес играта им вече е осветена, но те не бягат. Мишките поне бягат, когато светнеш лампата. Тези не.

Защото не сме ги подгонили.

Ключови думи

Коментари

...

Едно поколение в тази държава не остави нищо на децата си, заради тях. Сега се правят опити това да се случи и с второто такова. Влезна ли някой в затвор след 1989 - в зората на "българската демокрация"? Влезна ли някой в затвора по време на стабилизиращото управление на тавариш Костов, след разграбването през 1996г.? Имате ли някакви надежди да видите осъдени политици през 2014 г.? Ако имате - значи сте лековерни.

hitman

Транжираме прасето и щурмуваме парламента и сараите. Така го виждам аз. Всичко демонстративно! Показно! Колкото се може по кърваво и грозно!

Какво е това стоун-фейс, бе Г-н Бедров? Ти на български ли пишеш или само са праиш ся?

Вяра

Абе нещо като гьон-сурат ;) На Бъстър Кийтън братовчед му. Ако не си схванал тонът на автора, сърди се на себе си.

Анализатор

Пише на езика на парите. Забелязали ли сте, че колцина журналисти и блогъри са много силни критиката си към това правителство (и с право, де!), но винаги са безсрамно пестеливи откъм коментар на другите комунисти - ГЕРБ. Ерго тук някъде се крие разковничето на цялата работа - кои медии кого обслужват и прочее. Всъщност като споменах медиите, по тях може да се ориентираш коя партия ще спечели следващите избори: и те, подобно на мишките на господина Бедрова, се въртят ха тук, ха там, за пустото сиренце.

Управлението на Костов си беше стабилизиращо.Разпределението и разграбването стана по времето на Виденов.

да де

А Цветан Василев по чие време стана фактор в България?

Чудесно, г-н Бедров! И какво от това?... Докога ще се повтарят гадостите им? Как става така, че тяхното никога не се губи? Каквото си решат, правят го? Редуват се... И все пак - дразнете ги! Пишете! Говорете! Не - крещете!...Може би някоя овца от нашето стадо ще ви чуе? И ще изключи телевизора, и ще излезе на улицата... с нещо твърдо в ръката...

стелт

Под повечето статии чета смислени коментари. Но името на Иван Бедров е ключов израз за задействане на тролове и обикновени глупаци.

Ами то каквото повикало-такова се обадило.

Верно ли?

Да не би това да се случва за първи път? Колкото пъти са комунистите на власт, толкова пъти сме в национална катастрофа!!! Продължавайте да гласувате за тях!!!

Ем

Защо им искате оставка и да бягат? Кои ще дойдат, някои по-различни ли? Вие намирате ли разлика между тези, предишните и по-предишните? Съжалявам, но аз не! Всички са еднакви... И вместо да им искате оставка и да се харчат нови пари за избори, защо никой не протестираше за търсенето на отговорност? В крайна сметка всеки бяга, никой не е отговорен за нищо... Действията на нашето общество са да светва лампи и да гони мишки, а да търси отговорност от хората за действията им (което според мен не се изразява в оставка...)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.