Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Книжният пазар на площад "Славейков" ще бъде временно изместен в пространството пред хотел "Рила". Новината съобщи главният архитект на София Здравко Здравков пред Би Ти Ви.

В средата на юни на емблематичния столичен площад започва ремонт, което налага и преместването на пазара. Все още няма категорично решение за това какво ще се случи с него след реконструкцията – първоначалните планове на Столична община са книжните щандове да се върнат на "Славейков", но с около двойно по-малък брой и реновирани. Има идея и пазарът да не е ежедневен, а да работи само през уикендите.

Здравко Здравков опроверга и твъденията в някои медии, че дърветата на площада ще бъдат отрязани. Напротив – според проекта за реконструкция дърветата ще бъдат увеличени, гарантира архитектът.

Началото на ремонта на площад "Славейков" и улица "Граф Игнатиев" ще бъде през месец юни.

Площад Славейков

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.