Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Италианската полиция вече ще лови бандитите със свърхбързи "Ламборгини", пише в. "Дейли телеграф".

Самият автопроизводител дари на силите на реда коли от новия модел "Уракан" на церемония в МВР в Рим.

Максималната скорост на суперколата е 300 километра в час. Ускорението от 0 до 100 километра в час става само за 3,2 секунди.

Стефано Доменикали - изпълнителният директор на "Ламборгини", лично демонстрира пред полицаите качествата на модела "Уракан".

Освен за рутинни полицейски операции новите коли ще бъдат използвани и за спасяване на човешки живот, заявиха от "Ламборгини". При нужда те по спешност ще превозват на необходимото място кръв или органи, необходими съответно за преливане или трансплантация. За тази цел в багажника ще има специална охладителна система.

Полицейският "Уракан" е оборудван и с дефибрилатор, за да бъде оказана помощ на тежко пострадали хора.

Подарените на МВР коли са боядисани в цветовете на италианската национална полиция.

Коментари

Вярвам, че такива колици някой ден ще бръмчат и у нас.

Искам един ден и българската полиция да получи такива автомобили, защото го заслужава. Не е зле и униформите на родните ченгета да се модернизират и да станат нещо междинно на италианските и американските им колеги и да респектират отдалеч всякакви бандюги. :-)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.