Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Класика. В края на мандата кабинетът развърза кесията.

В дните след подаването на "оставката" на правителството от страна на ДПС и БСП, министрите са взели решения за отпускането допълнително на над 9 млн. лв. на различни ведомства. Последното решение е от миналия вторник, ден преди редовното заседание на Министерския съвет (МС).

Според едно от постановленията Национална служба за охрана (НСО) получава 4 млн. лв. лева "за неотложни разходи за обезпечаване дейността на службата, в т.ч. за персонал 1,5 млн. лв." 2,5 млн. лв. отиват за увеличаване на размера на новите задължения, които НСО може да натрупа през тази година. Според приетия бюджет на службата за 2014 г. те са 6,43 млн. лв. 

"Скромната" сума от 3,6 млн. лв. пък получава Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС). Тя е за "закупуване на нови модерни превозни средства с нормална и повишена проходимост". Средставта да се осигурят за сметка на предвидените за целта разходи по централния бюджет", е записано в постановлението.

МВР пък получава 38 200 лв. за "предоставяне на безвъзмездна хуманитарна помощ на Ислямска република Афганистан във вид на имущество". Разходите са от предвидените в бюджета по линия на официалната помощ за развитие. 

Немалко средства кабинетът е отпуснал и на икономическото министерство. Става въпрос за 2 млн. лв., които трябва да отидат за издръжка на търговските ни служби зад граница, както и за откриването на нови към дипломатическите ни представителства. За подсилването на тези служби икономическият и външният министри Драгомир Стойнев и Кристиан Вигенин говорят от началото ан мандата на кабинета. Разходите са за сметка на предвидените в централния бюджет разходи за туристическа реклама на страната. 

За добра кауза, МС е отпуснало средства и на Външно министерство. То получава 47 000 лв. за организирането на почивка у нас на деца от Украйна, чийто родители са загинали при протестите в Киев.

Спортното министерство пък трябва да получи 137 295 лв. за стипендии за учениците в държавните спортни училища.

Рядко срещано явление, но държавата е развързала кесията и за Българската академия на науките (БАН). БАН чества 145-тата годишнина от основаването си и за целта Министерският съвет е взел решение да й отпусне допълнително 200 000 лв.

45 500 лв. от тях отиват за "организиране на национална кръгла маса, научни конференции, изложби, информационни издания на БАН, изработване на филм за БАН, значки, афиши, представителни материали", 24 000 лв. за "организиране на конкурс за високи научни постижения, награди на учени и научни колективи, срещи с представители на бизнеса и на висшите училища и др. такива", 26 500 лв. за "провеждане на социологически проучвания, организиране на тържествено събрание и на срещи, ангажиране на външни изпълнители", а останалите 95 000 лв. за ремонти.

Приетите постановления са публикувани в системата за правна информация на МС на 17-и и на 20-и този месец.

Ключови думи

Коментари

Идиотите на Държавата!

Това е за да не гледат как на други отпускат по 7 милиарда.

ppc

и какви ни се падат тия от Афганистан? Роднини някакви?Защо за тях даваме 38 200 лв от централния бюджет,а за Варна събираме пари с [email protected]

tiq vsi4kite sa za razstrel dokato ne se iz4isti taq pasmina nqma da ima upraviq

Ама наглост, па обвиняваха предишните в полицейщина....какво да се прави-всеки гледа да се на смуче докато има възможност, да си правим сметката на изборите какви ще ги вършим....

Бай Ганю

Прост народ ,слаба държава.Седим и търпим.Заслужаваме си напълно всичко, което ни се случва.

Тра-ла-ла

Да, за НСО и ДАНС - 7,6 млн. За БАН - 200 000. В НСО и ДАНС е пълно с лежащи търтеи... сладки служби за приближени на властимащите.

Не заслужаваме нищо от това. Трябва да се спре тази безхаберност.

Разумен народ

Човек само да седи и да се оплаква, че е жертва няма да му помогне. Истинската сила е в това да действа. Сега не е време за вопли и оплаквания, сега е време за действия.

Да отпуснат за наводнените райони.

хората останаха без къщи,той коли купува......не мога да го гледам тоз с тази мазна усмивка,мърша такава..

anonimen

Тоя смешник ако е пред мен сега, ще му пръсна грозната мутра.

kons3

na vi bsp dps da vi upravlqvat sus zdrave pozdravqvam vsi4ki glasuvali za tezi 2 partii

kons3

A i za6to tupoto pravitelstvo kazva 4e sa 12-13 jertvite v asparuhovo sled kato sa nad 30.

off

Ей , глупак долен,неден! Коли ще купува за 9 млн.лв. ... Бе ти луд ли си бе??? Хора умряха ,къщи нямат ,нищо не им остана , а той нашия коли ще купува. Дари поне половината ,ако не искаш всички пострадали и всички доброволци да те бият с лопатите по главата!

Адриан

БАН чества 145 години и МС е взел решение да й отпусне допълнително 200 000 лева ... а заплатите на работещите в БАН се намалят със 40 - 60% ... ебаси държавата, ебаси нещото

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.