Бившият треньор на "Левски" Станимир Стоилов е пуснал жалба до лицензионната комисия на БФС с искане на клуба да не бъде издаван професионален лиценз за следващия сезон, съобщава Gong.bg.

"Сините" дължат на Мъри 70 000 лв. от заплати до 2008 г., когато бе уволнен. Което означава, че всяка година оттогава специалистът си е затварял очите и не е предявявал претенции, за да може "Левски" да получава разрешение да играе в "А" група.

На 26 май миналата година е сключено споразумение между двете страни, но до момента не е преведена нито една вноска. Това е принудило треньора на казахстанския "Астана" да предприеме крайната мярка.

"Настоявам Лицензионната комисия към Българския футболен съюз да предприема необходимите мерки, тъй като е очевидно , че издаването на лиценз на ПФК Левски 1914 АД за участие във футболното първенство на България през сезон 2017/2018 ще бъде в нарушение на Наредбата за Национално клубно лицензиране", пише Стоилов в жалбата.

До 31 март "Левски" или трябва да се разплати с човека, вкарал отбора в групите на Шампионската лига през 2006 г., или да подпише ново споразумение за разсрочване. В противен случай "сините" остават без лиценз.

Във включеното през миналата година споразумение е записано, че в периода септември 2016 - юни 2017 г. от "Герена" трябва да преведат на Стоилов 10 вноски по 7000 лева. По всичко личи, че до момента "Левски" не е започнал да плаща.

Вижте жалбата на Стоилов и копие от споразумението, депозирани днес в БФС: