Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Ние отдаваме голямо значение на отношенията ни с Франция, като освен това се стараем да поддържаме гладки отношения както с представителите на действащата власт, така и с представителите на опозицията“, заяви Путин на срещата си с крайнодясната националистка Марин льо Пен в Кремъл.

Той добави, че по никакъв начин не иска да се намесва в предизборната кампания за президент на Франция, предаде ТАСС.

„Ние в никакъв случай не искаме да влияем на протичащите събития, но си запазваме правото да общуваме с всички представители на всички политически сили в страната, както правят нашите партньори например в Европа и САЩ“, подчерта руският президент.

Мадам  Льо Пен отвърна, че между Франция и Русия има дълбоки културни, икономически и стратегически връзки.

„Особено важна е нашата среща, когато такава сериозна терористична заплаха е надвиснала над всички ни“, заяви тя и благодари на Путин, че я е приел.

Марин льо Пен е в Москва по покана на Комисията по външните работи на Руската дума.

"Не виждам повод, който може да оправдае днешното враждебно отношение на френските власти към Русия", заяви по-рано пред руски депутати лидерката на крайнодясната френска партия "Национален фронт". 

Нейната позиция по парливите въпроси в Украйна съвпада с мнението на Кремъл и затова тя обеща, ако стане президент на Франция, да отмени наложените на Русия санкции, съобщава агенция Нюз.ру.

Както е известно, президентските избори във Франция са в края на април и началото на май. Най-вероятно мадам Льо Пен ще победи на първия тур, но на втория всички политически партии ще се обединят срещу нея и тя ще бъде бита от Еманюел Макрон, лидер на "В движение".

"Знаете, че аз съм поддръжничка на развитието на сътрудничеството с Русия. Исторически нашите страни са свързани. Става дума за връзки в културата, между депутатите, търговските отношения, сътрудничеството в сферата на технологиите", подчерта радикалната дясна лидерка.

После тя говори и за обща битка срещу световния тероризъм. И се върна на отношенията между Париж и Москва.

"Винаги съм била за отмяна на санкциите срещу Русия, които считам за контрапродуктивни. Надявам се, че Франция ще може, аз ще мога да отстоя позицията, че трябва да се отменят "черните списъци" поне на територията на Франция", заяви Марин льо Пен. И добави: "Сега тези списъци остават в сила под натиска на Брюксел."

"Ние не вярваме нито в дипломатическите заплахи, нито в дипломатическите санкции, нито в дипломатическия шантаж, които за съжаление в последно време Евросъюзът все по-често предприема срещу Русия и против своите собствени членове", обяви лидерката от името на Националния фронт.

Според националистката Франция е престанала да бъде суверенна страна и е делегирала част от правата си на ЕС. Тя приветства едно връщане на Франция изцяло като независима страна и изрази мнение пред руските депутати, че се надява президентът на САЩ Доналд Тръмп да "извоюва" за Франция особена роля в световната политика.

Преди да замине за Москва, заместникът на Льо Пен Флориан Филипо обяви, че тя няма да иска финансиране от страна на Русия. Както е известно, през 2014 година Льо Пен взе кредит от 9 миилона евро от дъщерна банка на Европейската руска банка, която е под контрола на Генадий Тимченко, един от най-близките другари на Владимир Путин.

През декември миналата година френската преса твърдеше, че Националният фронт е сключил договор с Кремъл, който включва отпускане на пари за предизборната кампания на Марин льо Пен в замяна на признаването на Крим при нейна победа. Тогава тя опроверга тези съобщения, но през януари стана ясно, че на националистическата партия е бил отпуснат кредит от московската фирма "Конти", която се занимава с отдаване на земи под наем и дава машини на лизинг, припомня Нюз.ру.

Коментари

kate pate's picture
kate pate
new

А колко милиарда губи Франция

А колко милиарда губи Франция от износа на френски курнишони, каза ли?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.