Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Асоциацията на турските производители на червено месо (АТПЧМ) връща обратно в Холандия партида от 40 холщайнско-фризийски крави, предаде АФП.

От организацията заявиха, че не желаят повече да отглеждат говеда от Ниската земя заради скандала между двете държави.

"Холандските холщайнско-фризийски крави станаха много популярни у нас. Но тази порода започна да причинява сериозни проблеми", заяви пред Анадолската агенция шефът на АТПЧМ Бюлент Тунч.

И добави:

"Не искаме вече животински продукти от Холандия. Първата партида холщайнски говеда е вече натоварена и ще бъде върната обратно."

Според него Турция трябва да се фокусира върху отглеждането на свои собствени говеда. Там също имало качествени породи.

Бройката от 40 върнати крави е символична, отбеляза Тунч. Ако Холандия не я приеме, турските производители ще заколят добичетата и ще ги раздадат на парчета.

Отношенията между двете страни са в дълбока криза от 11 март. Тогава холандското правителство не позволи на турския външен министър Мевлют Чаушоглу да пристигне със самолет в Ротердам.

По-късно властите в Ниската земя не пуснаха министърката на семейството и социалната политика Фатма Кая да влезе в консулството на страната си в пристанищния град. Кая бе ескортирана обратно до Германия, откъдето бе дошла с кола.

В резултат турците в Ротердам излязоха на протест и се стигна до безредици. Полицията ги разгони с кучета и водни струи.

В отговор турският президент Реджеп Ердоган засипа Холандия с обиди. Първо той обвини властите, че действат като "фашисти" и "нацистки остатъци". Вчера той обвини страната, че нейни умиротворители са допуснали избиването на 8000 мюсюлмани в босненския град Сребреница през 1995 г.

Заради "нацисткия скандал" Турция прекрати дипломатическите контакти на високо ниво с Холандия. Анкара временно забрани на холандския посланик, който в момента е в отпуск, да се завръща в страната.

Коментари

65 65's picture
65 65
65

"Турция трябва да се фокусира

"Турция трябва да се фокусира върху отглеждането на свои собствени говеда." Вече са си отгледали едно. И то нали е говедо, не се сеща, че каквото рие с рогата на гърба си го хвърля!
 's picture

tania kostowa

Защо ми изглежда толкова

Защо ми изглежда толкова елементарно всичко, което се прави в южната ни съседка - може ли да се дупчат портокали, да се разкарват крави, може би са събрали и няколко влакови композиции с оборски тор... Пълен шаш! Какво ли ще стане с тази страна, ако султанът спечели референдума...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.