"Никога десницата не е имала друг опонент освен БСП, всичко друго са бури в чаша вода. Винаги когато БСП идват на власт, с нея идват и касиерите й от ДПС."

Така бившият министър от Реформаторския блок Петър Москов коментира обвиненията на доскорошния си съюзник Радан Кънев, че РБ и партия ДОСТ на Лютви Местан работят заедно. Според него това са "бури в чаша вода". 

Той допълни, че НПСД - партията, която Корман Исмаилов представяше в Блока и която се явява сега заедно с Местан на вота, е била поканена именно от Радан Кънев.

"Нали е ясно, че Реформаторският блок няма нищо общо с Реджеп Ердоган? Аз съм обяснил на НПСД, че не могат да бъдат част от Блока, ако прокарват такава политика. Аз знам, че когато БСП се връща и казва, че трябва държавата да бъде инвеститор в икономиката, когато президентът е бил избран от тях – това е проблем на държавата", отбеляза той. "Докато не е ясно, че основната заплаха е БСП, която идва под термина „промяна”, а вътре в десницата се водят индиански игрички, свързани с персонални амбиции – нещата са много лоши."

Москов допълни, че столетницата води страната в "буферна зона между две империи – Русия и Турция". 

"Националната позиция на десницата трябва да бъде за силен Европейски съюз. Буфер между две империи е краят на България”, категоричен бе той. "За мен е важно в следващия парламент да има силно десноцентристко мнозинство, което да остави програмата на БСП това, което е – една шега. Ако това не се случи, вече няма да е смешно, както не беше при Жан Виденов и при Пламен Орешарски.”

Според него позицията на БСП, че държавата трябва да подпомага икономиката, означава намерения за кражба, тъй като държавата трябва само да налага правила, а не да се намесва като инвеститор.

Москов коментира и призива на Реформаторския блок вчера към президента Румен Радев да се преосмислят секциите в Турция, защото според тях има индикации, че изборният процес у нас ще бъде контролиран оттам.

"Може ли българският президент с всичката тази информация и на фона на това, което върши Турция, да гарантира, че изборният процес ще бъде подчинен на българския национален интерес?", попита той.

И допълни, че Радев трябва да вземе решение за намесата на турския посланик в нашата политика. 

"Това не е разказът „ще направим промяна”, това е реалната отговорност на държавника”, каза още той.