Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и водачът на листата на ГЕРБ в Русе Пламен Нунев се срещнаха с над 200 жители на квартал Гара Бяла, община Бяла.

Цветанов заяви пред присъстващите, че е важно да бъде продължено постигнатото от ГЕРБ, защото така се създава по-добра среда за живеене и работа във всички населени места.

“Трябва да осигурим качествено образование, за да може децата ни да бъдат конкурентоспособни на пазара на труда. В здравеопазването трябва да се въведе електронна здравна карта, за да се ограничи източването на Здравната каса. Трябва да увеличаваме доходите, но съизмеримо с икономическия ръст на държавата. Това ще се случи само със силна връзка между местна и държавна власт. Всичко това е заложено в програмата за следващ управленски мандат на ГЕРБ и е реално изпълнимо”, заяви той.

Цветан Цветанов подчерта, че заедно с депутатите от Русе в 44-тото Народно събрание ще настояват за бързото изграждане на скоростния път Русе – Свиленград. По думите му, само така ще се създадат възможности за инвестиции в региона.

Цветанов и Нунев се запознаха и с напредъка по строителството на новия храм „Свети Пантелеймон”, който е много важен за квартала. Преди повече от година, със съдействието на кмета на Община Бяла Димитър Славов бе съставен инициативен комитет, който да реализира начинанието. С решение на Общинския съвет бе отстъпено право на строеж. Русенският митрополит Наум лично положи основния камък в началото на градежа преди около половин година.

“Имаме твърдата убеденост, че ще спечелим битката за Бяла и Русенска област, защото ГЕРБ предлага само реални решения”, каза Пламен Нунев.

Той посочи видимите резултати за кв. Гара Бяла, където се изгражда новият храм, асфалтирани са нови улици, ще се изгради нова канализация и др. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ