Днес изтича срокът, в който избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да подаде заявление в общината си по настоящ адрес, за да упражни правото си на глас на нейна територия на парламентарните избори на 26 март.

Според Изборния кодекс избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес не по-късно от 14 дни преди изборния ден. Искането се прави писмено до кмета на общината, района, кметството или до кметския наместник. То съдържа единния граждански номер на избирателя, вида и номера на документа му за самоличност и подпис или чрез електронно заявление през интернет страницата на съответната община по настоящия адрес на лицето. Общината предава информация за подадените искания на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) не по-късно от 12 дни преди изборния ден. Избирателят се вписва в списъка по настоящ адрес и се заличава от списъка по постоянен адрес.

Избирател, който е ученик или студент редовно обучение, може да гласува в избирателна секция по избор в населеното място, където се обучава, когато то е различно от населеното място по постоянен адрес. Той трябва да представи документ за самоличност и заверена за съответната учебна година или семестър ученическа или студентска книжка. Учениците и студентите подават и деклрация, че не са гласували и няма да гласуват на друго място. Те се вписват в допълнителната страница на изборния списък.

По време на гласуването ученическата или студентската книжка остава в секционната избирателна комисия заедно с документа за самоличност на избирателя - ученик или студент. След полагането на подпис от избирателя в избирателния списък в ученическата или студентската книжка се вписва датата на изборите и се отбелязва, че ученикът или студентът е гласувал. Книжката се подписва от председателя или секретаря и от един член на секционната избирателна комисия, предложени от различни партии и коалиции, след което се връща на избирателя заедно с документа му за самоличност.