Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Малта загуби най-голямата си природна забележителност - Лазурния прозорец.

Естествената варовикова арка на остров Гозо бе пометена от буря, съобщи в. "Таймс ъф Малта".

Това се случило пред очите на Роджър Чесъл - жител на селцето Шараа. Той излязъл да снима бурята и видял сгромолясването на арката в морето. От нея не останал и помен.

"Мястото, откъдето човек можеше да му се наслаждава - Тиека тад-Дведжра", написа в туитър малтийският премиер Джоузеф Мускат.

 

 

Той публикува и снимка след бурята, вече без забележителността.

"Лазурният прозорец бе създаден от ерозията и погълнат от ерозията. съществуването му можеше да бъде удължено, но да се предотврати разрушаването е невъзможно", каза Мускат пред в. "Малта тудей".

От управата на остров Гозо изразиха съжаление за невъзвратимата загуба. Оттам обаче изтъкнаха, че Лазурният прозорец е заснет на милиони снимки, които винаги ще напомнят за него.

Коментари

Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Да хванат Веждичката

с неговия екип свежи реставратори, ще я направят КАТО НОВА.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.