Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че няма да присъства на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите, акредитирани в Белия дом. Събитието е планирано за 29 април. Причини не се посочват.

На него по традиция присъстват известни личности, политици и журналисти. От 1924 г. насам всеки американски президент е присъствал поне веднъж на приема, посочва вестник "Ню Йорк таймс". Отсъствието на Тръмп ще е първото след това на президента Роналд Рейгън през 1981 г., но тогава той се възстановяваше сред атентата срещу него и поздрави събралите се по телефона.

Традицията за тези вечери възниква през 1921 г. Обикновено президентите произнесят реч, пълна със самоирония, както и се пошегуват с политическите си съперници. През 2011 г. Тръмп присъства на такава вечеря и беше обект на закачки на тогавашния президент Барак Обама, припомня агенция "Франс прес". Обама по традиция произнасяше речи, които дълго след това се цитираха.

 

Тръмп има все по-сложни отношения с някои от водещите медии в САЩ. Белият дом отказа да допусне в петък някои от най-реномираните американски и световни медии до брифинг с говорителя на администрацията Шон Спейсър. Голяма част от изданията са известни с неодобрението си към новия американски президент.

Дискриминирането на медиите стана факт, след като планираната мащабна пресконференция с говорителя на Белия дом беше превърната в последния момент в частна среща в кабинета му с някои от фаворизираните от Тръмп медийни представители. Сред тези, на които беше отказан достъп до срещата, фигурират някои от поименно критикуваните от президента Тръмп и обявени за "врагове на американския народ" медии - "Си Ен Ен", "Би Би Си", "Ню Йорк Таймс", "Ел Ей Таймс", "Ню Йорк Дейли Таймс" , "Хил", "Дейли Мейл", "БъзФийд" и още много други по сведения на "Политико" - техните журналисти също са били изхвърлени от срещата. На АФП също не е било позволено да присъстват.  

Коментари

Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Правилно.

За какво да си губи времето с неколко проституиращи за внимание т.нар. "журналисти", когато той има важна работа.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.