Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Една оферта за осигуряване на 12 500 машини за вота на 26 март е пристигнала днес в Централната избирателна комисия, съобщи бТВ.

Тя е била внесена буквално в последния момент - крайният срок за обществената поръчка бе 16,30 ч днес, документите са внесени след 16,17 ч. Фирмата е "Лирекс", която осигури машините за експерименталното гласуване през 2009 г, но беше обявила, че няма да успее да предложи нужния брой устройства в срок.

Обществената поръчка, обявена от ЦИК на 10 февруари, е за наемането на 12 500 машини - поне по една за всяка секция - на цена между 12,5 и 15 млн. лв, т.е. по 1000-1200 лв на машина. При тестовете досега една машина струваше между 1500 и 2000 лв. 

Разбира се, наличието на оферта все още не гарантира, че ще има машини за гласуване на 26 март. Предстои тя да бъде разгледана и оценена. Машините трябва да отговарят на строги изисквания за сигурност. От ЦИК съобщиха, че ще са готови с оценката до края на деня в петък, 24 февруари.

Ключов е и въпросът дали ДАНС ще успее да направи нужната проверка на всяка една от тях до вота.

Коментари

Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

добре, че не е нагласено всичко.

ебати и фарса.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.