"Ако ние бяхме сметкаджии и ако сме за келепира в политиката, щяхме да си останем в ДПС".

Това заяви зам.-шефът на ДОСТ Хюсеин Хафъзов пред бТВ. Така той коментира думите на зам.-председателя на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис, че коалицията между ДОСТ и НПСД е брак по сметка.

Хафъзов припомни, че с изключение на Лютви Местан всички останали в ДОСТ, както и хората около Касим Дал в НПСД не са били изгонени от ДПС. И са можели да останат в партията и отново да бъдат депутати.

"Келепирът и сметкаджийството е винаги там. Има ли мега скандал в който да не е замесено ДПС. КТБ, "Булгартабак", всички големи сделки за обществени поръчки. Ако искахме сметкадижйство щяхме да останем там", каза Хафъзов.

И бе категоричен, че ДПС се намира в режим на полигамия с БСП, руските интереси и олигархията.

"Това е един многополюсен брак, който вреди на всички български граждани. Ние с НПСД имаме обща кауза. Избирателят не заслужава тази участ", каза Хафъзов.

Той каза, че хората в ДОСТ са имали подозрения за руска връзка в ДПС още докато са били част от движението. И той самият е коментирал пред актива на движението дали Делян Пеевски е този, който трябва да представлява електората на партията.

"Коментирали сме ги, вероятно също сега се повдигат тези въпроси. Дали традиционният избирател на ДПС трябва да бъде представляван от Лютви Местан, Хюсеин Хафъзов, Орхан Исмаилов или от Делян Пеевски", каза Хафъзов.

Според него обвиненията към коалицията, че е проект на Турция са безпочвени и се разпространяват, защото няма какво лошо да се каже за нея. Хафъзов е убеден, че формацията ще прескочи бариерата от 4%.

"Имаме една и съща кауза, едни и също цели. Как ние заедно да унищожим олигархията, да преустановим нейното влияние над нашия електорат. Да бъдем полезни на българските граждани и българската държава. Това е наше призвание, наша мисия, обединява ни по-силно от различията в миналото", каза Хафъзов.

Според него като лидер на ДПС Местан се е опитал да реформира партията, но това не се е случило.