Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Не само България страда от парадокси на доверието в политиците. Проучване на Галъп (международната, не родната) показва, че едв 16% от американците имат доверие в Конгреса. Това е най-ниската стойност, откакто агенцията прави тази статистика, за пръв път пре 1974 г. Въпреки това, над 80% от конгресмените ще бъдат преизбрани тази година.

Това е една от мистериите на американската политика, която е факт от десетилетия. През 1994 г., например, доверието в Конгреса достига рекорден дотогава спад - 22%. Преизбраните са над 90%. Странното е, че все пак се доказва някаква корелация между доверието и преизбирането. Защото през 2002 г., когато доверието се качва до 50%, преизбраните са близо 96%.

Политическите анализатори обясняват, че това е свързано с метода за избиране на конгресмени - повечето избиратели в САЩ не се интересуват от политика. И въпреки че не одобряват работата на конгреса, когато дойдат избори, гласуват за познатото лице - което обикновено е този, който е бил в Конгреса досега. Партийната политика на Републиканците и Демократите също води до представянето на едни и същи лица - редките случаи, в които някой не е преизбран, е ако излиза от политиката, или е замесен в сериозен местен скандал.

Така се получава, че американците мразят своя Конгрес - но обичат своите конгресмени. 

Ключови думи

Коментари

SRQBoyboy

галъп отново са се изцепили. Не виждат ли какво става тук в Америка. Най-пресният факт, че янките готвят секира за политиците, които се правят на глухи и слепи е последния шамар за Републиканаката партия. Лидерът на Голямата стара партия в Сената Ерик Кантор бе изритан от номинацията на собствената ис политическа сила за предварителните избори. На негово място бе предпочетен активистът на Чаената партия - Дейвид Брат. този неочакван обарт разтревожи републиканците, особено тези дето са забравили от кога са на Капитолийския хълм. Така че тази есен ще има ново преброяване на пилците. Политическите животни, чиято кожа е загрубяла прекалено много, може да се простят с постовете си.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.