Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Докато разделянето на бизнеса между председателя на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски ангажира все повече държавни институции, двамата започнаха борба и на полето на „народната любов“.

Тази сутрин вестниците „Монитор“ и „Телеграф“, които наскоро майката на Пеевски Ирена Кръстева продаде на офшорна компания, излязоха с идентични заглавия - „КТБ точена от Цветан Василев чрез свързани дружества“ и „Цветан Василев точил КТБ през свързани дружества“. И двете публикации описват как банкерът е отпускал кредити на близки до себе си фирми, които надвишават допустимия размер. Информации по темата са били публикувани през годините и в други издания, но за първи път изданията около Пеевски проявяват толкова подчертан интерес по темата.

КТБ е кредитор на фирми, близки до депутата Пеевски. Отказът да бъдат изплащани задълженията е причина за сегашния трус, обясниха представители на ръководството на банката. Изданията около Пеевски не бяха критични към финансовата институция докато синхронът между двамата все още е съществувал.

Няколко часа след като първите страници срещу Василев стигнаха до лафките из страната, група популярни лица даде пресконференция в БТА в подкрепа на банкера.

Кой кого поръчва в България“, бе заглавието на събитието, което напомня сюжета от последните дни – трима души от обкръжението на Цветан Василев бяха обвинени за подготовка на убийството на Делян Пеевски, но съдът ги освободи, а адвокатите им определиха обвинението като „малоумно“.

Влади Въргала, Аня Пенчева, Николина Чакърдъкова, Силвия Кацарова, Наско от БТР, отец Никанор от Гигинския манастир, Тити Папазов и Богдан Николов от федерацията по мотоциклетизъм

"Защитаваме правото на Цветан Василев да работи, както нашето право да работим без да бъдем изнудвани", заявиха членовете на гражданския комитет.

Общото между всички тях е, че са получавали финансиране от Цветан Василев – Влади Въргала продуцира сериал в ТВ7, Аня Пенчева играе там, Николина Чакърдъкова, Силвия Кацарова и БТР получават спонсорство за концертите си, Тити Папазов е треньор на баскетболния „Левски“, който е собственост на Василев, а федерацията по мотоциклетизъм също разчита на помощ от банкера.

Богдан Николов предложи дори да бъде издигнат паметник на Цветан Василев, „защото 80% от елитния спорт няма да го има без него“.

Цветан Василев е и ктитор на Гигинския манастир и дори бе изографисан там. 

КТБ е популярна като любимата банка на три поредни правителства и привлича най-голям дял от парите на държавните фирми. 

Ключови думи

Коментари

denim58

Някой от тези лица, защитаваха и се възхищаваха на Тодор Живков, включително и в съда, имам в предвид Аня Пенчева. На времето, много отишли си от този свят "бизнесмени" също помагаха....и пак им се възхищаваха! Това, обаче не може да им е индулгенция за лошотиите, които са направили!

Mariana

Някой знае ли коя е следващата банка-любимка? Нека сподели. Нали не си представяте, че утвърдената с десетилетия схема на грабеж и управление на държавата ще се промени.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.