Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Шизофреници, хора с дисоциативно разстройство и депресия, вече ще могат да служат в Китайската народна армия, съобщи ИТАР-ТАСС. Независимо, че тя е най-голямата в света с над 2,3 милиона бойци, властите са обезпокоени от намаленото напоследък приемане в редовете на войската. Затова са премахнати някои досегашни пречки. Мъже с ръст 160 см и жени високи 158 см ще могат да се заклеват под бойното знаме. Това е с два сантиметра по-малко от досегашната норма. За тегло и зрение няма да се придиря много-много.

Досега в армията беше табу за  младежи с татуировки. Сега вече наборните комисии ще слага печат "годен", ако на открити места има татуси не по-големи от 2 см, а под дрехите до 10 см. в диаметър. Все още обаче се посочва в устава, че рисунките по тялото на войниците само излагат имиджа на боеца.

 


 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.