Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съветничката на Доналд Тръмп Келиан Конуей цитира като довод за забраната на американския президент терористичният атентат "Клането в Боулинг Грийн".

"Повечето хора не знаят това, защото не бе отразено", твърди Конуей в интервю пред MSNBC.

Повечето хора не знаят за въпросния атентат обаче по друга причина - такъв просто не се е случвал.

Става дума за иракски бежанци, арестувани пез 2011 г. от ФБР по подозрение, че са планирали да пращат пари и оръжия на ислямисти у дома. Поради тази причина администрацията на Обама започва преглед на процедурите по приемане на бежанци от Ирак и забавя някои от тях.

Клане обаче не е имало, нито пострадали или жертви.

Конуей, която е политически стратег и кампаниен мениджър към републиканците, изрича и втора лъжа - че Обама е направил същото като Тръмп преди 6 години - забранил е да влизат "бежанци с визи" от Ирак.

Всъщност, мерките, които администрацията налага през 2011 г. засягат само един конкретен тип иракчани - които са помагали на войници на САЩ и НАТО в Ирак и кандидатстват за специална виза по отделен процес. Нямало е спрени визи, тъй като бежанците по дефиниция не пътуват с визи. Нито пък е имало забрана - приемани са иракчани през цялото време на проверката, просто част от тях по по-забавена процедура.

"Случват се грешки", написа по-късно Конуей.

Коментари

Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Таз кат наще десни, дето все борят

комунизма и корупцията, пък като можаха, ни лустрация направиха, ни комунистите вкараха в затвора.
 's picture

Mark Watson

Путин са измисля

Тръмп си измисля. толкова са еднакви та чак изглеждат съюзници. Това изглежда е новия световен ред по кайто всички са прехласнати.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.