Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И дипломацията вече не е същата, и дипломатите. Докъде доживяхме, посланикът на Русия да се опитва през медия да "сугестира" креативно покана за своя президент... А такава покана може да дойде само от Радев. Преди два месеца един "космонавт" също изстреля в медия, че Путин ще идва у нас по покана на президента Радев.

За Радев ще бъде самоубийство да покани Путин толкова рано в мандата си, защото няма как да направи предметно посещение. Без правителство, посочено от парламент. За това са хвърлени всички усилия - за да има проруско правителство, което ще позволи на Радев да напълни със съдържание едно посещение по-късно през годината във връзка на 140-годишнината на Руско-турската война. Очевидно задачата е да се осигурят визити на Путин в ЕС, защото издиша имиджът му. А истината е, че където и да отиде, нищо не може да предложи, нито да вземе (това последното не важи за България).

Трябва разведряване на равнище ЕС и НАТО и чак тогава може да се говори за смислено посещение на руския президент. Константин Симонов - шеф на основното НПО на Кремъл в сферата на енергетиката, дори посочи - поводът може да бъде възобновяване на "Южен поток". Има повод за гордост - най-накрая разбраха, че България в ЕС е сила и не скача от радост, когато руският посланик сподели, че владетелят на Кремъл желае да ни посети.

Времена, нрави. 

Истината е, че върху Радев ще се упражни огромен натиск още в началото на мандата му. Това е схема, която приложиха и на Борисов. Още рано-рано среща с Путин, да му вземе страха и след това да се съобразява по презумпция.

Коментарът е от профила на Илиян Василев във фейсбук. Заглавието е на редакцията.

 

 

Коментари

Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Аман от хибридни партенки

Все едно Орбан е "труп".

а какъв е?

а какъв е?
Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Победителят от Набуко

Този каквото каже, все обратното става, така че всичко е наред. Путин да идва - и бездруго руския посланик го покани първи :)
 's picture

Mark Watson

Илияне,

Макаров не е дипломат. Той е генерал-губернатор. Управляващ територията сиреч. Той казва/заповядва и русифицираната част от българите изпълняват. Така че лётчика ще го покани. Ще чуем че сме братя славяни, православни и че имаме общи интереси. общите интереси са руски интереси, които ни се вменяват за изпълнение. Русифицирания анонимен - не ми говори за Орбан. Той си е туземен хитрец. Расия нема планове да завлече унгарците в Евразия при все че унгарците са истинските братя на руснаците. И едните и другите са унгро-фини. Болгария обаче трябва да е в Евразия. Путин тук е опасен. В Будапеща е забавен.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.