Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Генерал-майор Борис Колесников скочил от шестия етаж на Главното следствено управление в Москва и починал от раните си, съобщи ИТАР-ТАСС. Колесников е бивш заместник-началник на Главното управление за икономическа сигурност и противодействие на корупцията към Министерство на вътрешните работи на Русия. Генералът е бил закаран в следствието от ареста, за разпит и следствени действия. Когато бил в коридора поискал от двамата охраняващи го да отиде до тоалетната. И както е по устав, те му свалили белезниците. В този миг Колесников изритал в крака единия полицай и хукнал към близкия балкон. Отворил вратата и полетял надолу. По-късно починал от раните си.

Докато бил в ареста генералът вече правил два опита за самоубийство. При единият от тях бил закаран в болница с тежка черепно-мозъчна травма.

В средата на февруари двама заместник началници на управление "Б" в Главното управление, където е работил Колесников, били арестувани и дадени на съд. Заедно с тях са били арестувани още осем сътрудници на отдела. 

На 21 февруари президентът Путин освободил от длъжност шефа на Главното управление за икономическа сигурност и противодействие на корупцията Денис Сугробов. А на 26 февруари генерал-майор Колесников бил хвърлен в ареста с обвинения за получаване на подкупи. Той не се е признал за виновен.

На 8 май на началника били предявени обвинения в превишаване на правомощията и той бил арестуван. По-късно през май Сугробов става обвиняем за организиране на престъпна група, взимане на подкупи и други престъпления по служба. 

Ключови думи

Коментари

SRQBoyboy

Скочил или са му помигнали? Може би се е добрал до далаверите на Путин, а това не е здравословно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.